CENZURA BAKIROVE ŽENE: Sebija Izetbegović zabranila svoj intervju na BHTV!
Foto: Youtube Screenshot/TVSA.ba

nečuveno

CENZURA BAKIROVE ŽENE: Sebija Izetbegović zabranila svoj intervju na BHTV!

Bosna i Hercegovina -

Direktorka Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović zabranila je da njen intervju bude večeras emitovan na BHT 1, saznaje "Avaz“.

Intervju, koji je nastao pre nekoliko dana, trebao je da bide emitovan večeras u 21.15, danima je najavljivan kroz trejlere i reklame na zvaničnoj internet-stranici BHRT, ali i na društvenim mrežama.

Ali, i pje emitovanja, javnost se počela da se bavi onim što je direktorka Izetbegović rekla u trejleru – od tvrdnje da "samo posprema“ stvari u KCUS, do komentara o masovnom odlasku doktora.

"A gde su otišli lekari? Dva kilometra daleko od Kliničkog centra. Nisu oni otišli nigde. Oni su samo prešli u drugo agregatno stanje", izjavila je Izetbegović, a društvene mreže su bukvalno gorele.

Kako "Avaz“ saznaje, direktorika KCUS-a zatražila je da joj se intervju dostavi na pregled pre emitiovanja. Kako nije bila zadovoljna onim što je sama izjavila, a i reakcijama javnosti, Izetbegović je pismenim putem zatražila od rukovodstva BHRT i autorke Lejle Zvizdić da se intervju skine.

Jutros je na kolegijumu BHRT saopšteno da intervju neće ići i to nakon što je stigao dopis iz KCUS-a.

Nakon što je preuzela rukovodstvo nad Kliničkim centrom, Medicinskim fakultetom, Univerzitetom u Sarajevu... Sebija Izetbegović ovim potezom pokazala je da želi da vlada i Javnim servisom.

BHRT još se nije oglasio.

Kurir.rs/Avaz

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja