ZVIZDIĆ: U BiH nema terorističkih baza a neće ih ni biti
Foto: EPA

uveren

ZVIZDIĆ: U BiH nema terorističkih baza a neće ih ni biti

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da u BiH nema niti će biti terorističkih baza.

"Nigde u BiH ne postoje bilo kakve baze ili bilo kakvi kampovi. To je zvaničan izveštaj naših obaveštajnih agencija koji su potvrdile evropske agencije sa kojima imamo sporazum", rekao je Zvizdić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim.

On je dodao da je "reč je o neistinitim informacijama koje su zvanično demantovane ;i jednoj vrsti specijalnog rata koji se vodi protiv BiH".

Zvizdić je ocenio da je islam u BiH "jedan je od najtolerantnijih oblika islama u svetu", ističući da u BiH neće biti dozvoljen bilo kakakv oblik radikalizma.

Predsedavajući Saveta ministara ponovio je zvanične podatke nadležnih institucija da u poslednje dve godine iz BiH na ratište u Siriji nije otišao nijedan državljanin BiH, a da se 46 koji su se vratili nalaze pod kontrolom ovlaštenih institucija.

Komentarišući tvrdnje bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac Alija Izetbegović ostavio BiH u nasledje turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, Zvizdić je kazao da BiH i Turska imaju prijateljske odnose, ali da se Turska nikada nije mešala u unutrašnje odnose niti je pokušala da utiče na realizaciju osnovnih prioriteta BiH, a to su EU i NATO integracije.

(Kurir.rs/Beta)

Foto EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track