(VIDEO) ČUDO IZ TREBINJA: Mia (4) zapanjila roditelje kada je progovorila engleski kao da joj je maternji!
Foto: Printscreen Youtube

da ne poveruješ

(VIDEO) ČUDO IZ TREBINJA: Mia (4) zapanjila roditelje kada je progovorila engleski kao da joj je maternji!

Bosna i Hercegovina -

TREBINJE - Mia Petijević (4) iz Trebinja, odjednom je progovorila engleski.

Ona ga danas govori dobro kao i maternji, a sve zahvaljujući crtanim filmovima. Profesori engleskog jezika iz Edukativnog centra, koji Mia odnedavno pohađa kažu da devojčica engleski govori tečno kao da je odrasla u SAD, i da je nesumnjivo reč o velikom talentu, prenosi RTRS. Profesori i poznavaoci engleskog jezika tvrde da Mia tečno govori i da ima znanje kao prosečan srednjoškolac.

Sve što zna Mia je naučila sama i to gledajući crtaće, a njeno nesvakidašnje umeće i porodica je otkrila sasvim slučajno. Događa joj se da u razgovoru sa roditeljima umesto srpskih upotrebi engleske reči. O crtaćima, omiljenim lutkama i igrama razgovara i sa dedom Milanom iz Kanade.

On kaže da Mia mnogo bolje govori engleski, nego što on govori srpski jezik i da se po izgovoru i akcentu ne bi razlikovala od svojih vršnjaka u Kanadi.

Ova četvrogodišnjakinja brzo usvaja nove reči i bez greške ih primenjuje u konverzaciji.

Kako bi znanje usavršila odnedavno pohađa kurs engleskog jezika. Najmlađi je, ali i najbolji polaznik, kažu u školici stranih jezika. Mia je najbolji dokaz da se kroz igru i gledajući crtane filmove može naučiti mnogo. Možda će jednog dana biti profesor engleskog jezika, a ako i ne, sasvim je sigurno da već sada bez problema može razgovarati sa vršnjacima iz celog sveta.

Kurir.rs/RTRS

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track