BRUTALNO UBILI 48 SRBA: Evo ko su 13 uhapšenih u velikoj akciji SIPE
Foto: Printscreen YouTube

RATNI ZLOČINI

BRUTALNO UBILI 48 SRBA: Evo ko su 13 uhapšenih u velikoj akciji SIPE

Bosna i Hercegovina -

Trinaest ljudi koje su pripadnici Pripadnici SIPE uhapsili jutros na području Konjica i Sarajeva zbog zločina protiv čovečnosti osumnjičeni su za brutalna ubistva Srba.

Nezvanično, uhapšeni su: Šefik Nikšić, ratni zamenik komandira policijske stanice Konjic, zbog povezanosti a ubistvom ranjenog Srđana Koprivice, i Almir Padalović, koji je kao bivši stražar logora Čelebići osumnjičen za ubistvo Željka Klimente.

Među uhapšenima su i Mitke Pirkić, komandant diverzantsko-izviđačke jedinice Akrepi, Sead Јusufbegović, Redžo Balić, Safudin Ćosić, Almir Alikadić, Senadin Ćibo, Mustafa Cakić, Agan Ramić i još tri lica. Oni su privedeni u službene prostorije ove agencije, a posle kriminalističke obrade biće predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

U maju 1992. godine na najbrutalniji način ubijeno je 48 srpskih civila iz Bradine, ostali su odvedeni u logore i proterani, a Hram Vaznesenja Gospodnjeg zapaljen i srušen. Za tri dana, od 25. do 27. maja 1992. godine, bošnjački i hrvatski zločinci bacili su 26 tela u jamu ispred pravoslavnog hrama u Bradini. U logorima su ubijena još 22 srpska civila, a za pet lica se i dalje traga.

BORS UPOZORAVA: DOBRO OTVORITE OČI

Boračka organizacija Republike Srpske upozorava javnost i institucije Srpske da pažljivo prate proces u vezi sa hapšenjem 13 lica zbog ratnog zločina nad Srbima u Konjicu i ne dozvole da, kao u ranijim slučajevima, ratni zločinci budu oslobođeni zbog lažnih svedočenja, promena iskaza svedoka ili sličnih pritisaka.

BORS navodi da pažnju posebno obrate organi koji se bave procesuiranjem ratnih zločina i zaštitom prava boračke populacije.

Kurir.rs/RTRS

Foto: Printscreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RATNI ZLOČINAC SALUTIRA SRPSKIM CARINICIMA I ULAZI SLOBODNO U SRBIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track