(VIDEO) ZA MULIĆEM TRAGAJU I DO DOBOJA: Vlada odobrila 20.000 KM za potragu mladića koji je pao u Miljacku
Foto: Youtube/Facebook

ČETVRTI DAN POTRAGE

(VIDEO) ZA MULIĆEM TRAGAJU I DO DOBOJA: Vlada odobrila 20.000 KM za potragu mladića koji je pao u Miljacku

Bosna i Hercegovina -

Vlada Federacije BIH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sednici, donela Odluku da se izdvoji 20.000 KM za dodatne troškove traganja za nestalim AldinomMulićem koji je pao u Miljacku u Sarajevu kod mosta u naselju Dolac Malta.

Odluka je donesena na osnovu informacije koju je sačinila Federalna uprava Civilne zaštite.

Već četvrti dan traje potraga za Mulićem i u nju su od ranih jutarnjih sati danas uključeni pripadnici Federalne uprave CZ, Kantonalne uprave CZ, Republičke uprave CZ RS i ostali spasioci. Danas je potraga proširena do Doboja.

Na terenu je oko 100 pripadnika FUCZ, 200 volontera, 25 timova na kopnu (u jednom timu je pet ljudi), četiri posade čamaca FUCZ, jedna posada čamca RUCZ RS, jedna posada čamca SRK „Neretva“ i jedna posada čamca specijalne jedinice MUP-a Ze-Do kantona.

Volonteri su raspoređeni po grupama i radiće zajedno s pripadnicima FUCZ-a da ne bi bila ugrožena njihova bezbednost. Pretraga se vrši od ušća Miljacke u Bosnu prema Visokom, a odatle prema Kaknju, Zenici i Doboju.

Od Visokog do Doboja na terenu su pripadnici FUCZ-a sa specijalnom jedinicom policije MUP-a ZDK i pripadnici Republičke uprave civilne zaštite RS, dok potragu od mesta nesreće u Sarajevu do Visokog vodi Kantonalna uprava civilne zaštite uz pomoć Federalne uprave policije.

Ekipama civilne zaštite i Gorske službe spasavanja priključili su se i volonteri kako bi što pre pronašli telo nestalog mladića.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Youtube/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HULIGAN IZ HRVATSKE PROPEVAO! Evo ko ga je angažovao za derbi i koliki novac je dobio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track