JEZIVA ISPOVEST ARMINA MULIĆA O NOĆI U KOJOJ JE IZGUBIO BRATA: Imali su šansu da spasu dva života, a oni su igrali igrice!
Foto: Printscreen Avaz.ba/S. Saletović

neshvatljivo

JEZIVA ISPOVEST ARMINA MULIĆA O NOĆI U KOJOJ JE IZGUBIO BRATA: Imali su šansu da spasu dva života, a oni su igrali igrice!

Bosna i Hercegovina -

Armin Mulić, za čijim bratom Aldinom (28) traje potraga već peti dan otkad je upao u Miljacku, kada se zajedno sa prijateljem Irhanom Fočom Nanetom utopio, izneo je potresnu ispovest.

Armin je otkrio za Avaz da njegovi prijatelji koji su se kobne večeri zatekli na obali Miljacke nisu učinili ništa kako bi njegovog brata sprečili da uđe u reku.

On je dodao da se kao čovek šokirao kada je pogledao snimak video-nadzora i shvatio šta se zapravo desilo kobne večeri.

"Imali su šansu da spasu dva života. Nisu razmišljali, nego su igrali igrice, to sam video na video-nadzoru. Nije momenat da ih prozovem imenom i prezimenom, ali oni znaju ko su! Među njima i jedan gospodin inspektor policije koji je sedeo sa njima, eto kakvi su. On je jedan od tih mojih starih drugova, za koje sam mislio da su mi prijatelji. Ne dao Alah nikome ovo što ima u Bosni i Hercegovini, to nema nigde. Od svih njih mog brata je pokušao da spasi mladić koji je u mom kafiću radio za platu i on je moj brat, kako drugo da ga nazovem", priča Mulić.

"Nijedna izjava mojih drugova koji su bili tu se ne slaže. Nisam očekivao da iko skače za njim u smrt. Ali, nikada mi neće biti jasno da, kada imaš čoveka u rukama, koji je pripit, ne zna šta radi, valja se i hoće da skoči u reku, da ga ne ubaciš u kafić... Kako takvog čoveka možeš da pustiš i metar od sebe, to mi ne ide u glavu. Jer taj čovek u pripitom stanju nije pri svesti. On je davao naznake da će da uradi nešto", rekao je očajan Armin.

S druge strane, Mulić je rekao da je zadovoljan jučerašnjom reakcijom Civilne zaštite.

"Ogromna je razlika u odnosu na njihovu reakciju od juče (prekjuče, op. a.). Danas (juče) je značajan broj ljudi uključen u potragu uz podršku navijača FK Sarajevo i Željezničar, naše porodice i volontera. Idem sa njima rame uz rame.

I sada mi je krivo, jer da je ovakva organizacija bila odmah u roku od četiri sata od pada u reku, sve bi bilo drugačije, moj brat bi odmah bio pronađen. U 2.30 je javljeno, na video-nadzoru sam video i zatekao policiju da se pojavila za četiri minuta, ali svi su stajali i posmatrali, kao i vatrogasci", kaže Mulić.

Mulić je objašnjenje potražio i od direktora CZFBiH Fahrudina Solaka.

"Gospodin Solak mi je rekao da je on dobio dojavu tek u šest sati ujutro. Šta se radilo do tada... Meni nije jasno. Prvi put su u vodu ušli u devet sati. To je ogromna vremenska distanca. Sve to dokazujem mojim video-nadzorom. Sve je manje i manje nade da će pronaći mog brata. To sve sada zavisi od Alaha dragog, on ga jedini može naći", rekao je između ostalog Mulić.

"Pitajte policiju gde su oni. Video sam samo šest kombija koji su parkirani ispred moje radnje. Oni gledaju u vodu. Zadovoljan sam samo radom Civilne zaštite, a ostalih tu nema. Angažovao sam privatno žirokoptere koji lete iznad Miljacke i Bosne. Angažovao sam i raftere s čamcima", tvrdi Mulić.

Kurir.rs/avaz.ba

Foto printscreen avaz.ba/S. Saletović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track