NOVO SUĐENJE KRVNIKU ORIĆU? Tužilaštvo BiH se žali na oslobađajuću presudu!
Foto: Avaz.ba, Foto: Avaz.ba / E. MASLO - M. AŠČIĆ

BIH MEDIJI NAVODE

NOVO SUĐENJE KRVNIKU ORIĆU? Tužilaštvo BiH se žali na oslobađajuću presudu!

Bosna i Hercegovina -

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH žalbu na prvostepenu presudu Naseru Oriću, javlja banjalučka ATV.

Tužilaštvo je, kako se navodi, konstatovalo da je ta presuda jedinstvena u sudskoj praksi s obzirom na to da je bazirana na dokazu koji ne postoji i na dokazu koji nije izveden na glavnom pretresu.

Podseća se da je Orić pre dva meseca oslobođen prvostepenom presudom za ubistvo tri srpska civila u srebreničkim selima.

Orić, kojeg Bošnjaci smatraju ratnim herojem, a Srbi zločincem, uhapšen je 10. juna 2015. u Bernu po poternici Srbije, na putu za Švajcarsku, gde je trebalo da prisustvuje obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

Srbija je poternicu za Orićem raspisala 2014, zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici i Bratuncu 1992. godine. Suđenje u ovom predmetu počelo je u Sarajevu u januaru 2016. godine.

Pored ovog bivšeg komadanta Teritorijalne odbrane (TO) Armije BiH, u oktobru ove godine optužbi za zločin prvostepenom presudom oslobođen je i bivši pripadnik TO Armije BiH Sabahudin Muhić.

Orić i Muhić bili su optuženi da su učestvovali u ubistvima tri srpska zarobljenika u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Avaz.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RATNI ZLOČINAC SALUTIRA SRPSKIM CARINICIMA I ULAZI SLOBODNO U SRBIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track