(VIDEO) PRAZNIK RADOSTI I PORODICE: Srpska slavi Božić
Foto: RTRS

PROSLAVA

(VIDEO) PRAZNIK RADOSTI I PORODICE: Srpska slavi Božić

Bosna i Hercegovina -

Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Јefrem služio je sinoć u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci večernje bogosluženje, kom su prisustvovali i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

Episkop Јefrem je poželio vjernicima srećno Badnje veče i Božić, rekavši da je ovo praznik porodice te da radošću treba da ispunimo svoje srce i domove.

On je besedi poručio da više pažnje posvetimo potomstvu i da se podsetimo pomalo zaboravljenog Božjeg blagoslova koji glasi - rađajte se i množite, napunite zemlju i vladajte njome.

foto: Printscreen RTRS

Liturgiji su prisustvovali i zvaničnici Srpske, koji su svim vernicima čestitali Badnje veče i Božić sa željom da ga proslave u miru i porodičnoj sreći.

"Želim svima koji u Srpskoj proslavljaju Božić da praznik provedu u miru sa porodicom, da budu okupljeni i jedinstveni i da u tom okupljanju i jedinstvu dočekamo i Dan Republike Srpske i zajedno još jednom pokažemo da smo kao narod okupljeni oko istinskih vrednosti, posvećeni Republici Srpskoj kao ideji slobode, koju baštinimo već nekoliko decenija", poručio je Dodik.

foto: Printscreen RTRS

Srećan Božić svim građanima u Srpskoj i BiH, koji proslavljaju ovaj praznik, poželeo je i srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

"Mir Božiji, Hrisos se rodi! Svim građanima želim puno sreće i zdravlja, porodičnog zadovoljstva i da ova godina koja dolazi bude puno bolja od ove koja odlazi", poželeo je Ivanić.

Da svi građani Srpske ovaj dan proslave u miru, blagostanju i u krugu porodice, poželela je predsednica Vlade Srpske Željka Cvijanović, koja je prisustvovala večernjem bogosluženju, osveštanju i paljenju badnjaka u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u banjalučkom naselju Paprikovac.

foto: RTRS

"Svim građanima srećno Badnje veče i Božić, kao i Dan Republike Srpske. Želim da poručim da je Republika Srpska politički stabilna, da institucije rade svoj posao i da u ekonomskom smislu svakog dana napredujemo, a sigurna sam da su pred nama dobre perspektive", poručila je premijerka.

Posle službe, u porti Hrama Svete Trojice, uz prisustvo brojnih vernika, obavljeno je nalaganje badnjaka.

Radost Božića prenela se i u domove vernika. Mnogi od njih će i u ponoć prisustvovati liturgiji i tako dočekati najradosniji praznik - Božić.

Kurir.rs/RTRS

Foto: RTRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Patrijarh Irinej delio česnicu ispred Hrama Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track