DODIK: Hvala Vučiću na svemu što čini za uspešnu saradnju
Foto: Zorana Jevtić, Foto: Zorana Jevtić

DAN RS

DODIK: Hvala Vučiću na svemu što čini za uspešnu saradnju

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na čestitki povodom Dana Republike Srpske i, kako je naglasio, svemu što čini na dobroj i uspešnoj saradnji između RS i Srbije.

Dodik je rekao da ga je Vučić jutros nazvao i čestitao mu obeležavanje tog dana, kao i da je predsednik Srbije uputio telegram građanima Republike Srpske.

On je ocenio da su odnosi između RS i Srbije odlični i da "nikad nisu biil bolji".

"Mnogo projekata zajedno realizujemo, to nam daje snagu i poverenje u to da smo na dobrom putu. Naša saradnja i evropski put nisu upitni. Želimo da vidimo RS veoma vidljivu na tom putu shodno našim pravima i ovlašćenjiima koje imamo i da obacimo bilo kakvu mogućnost da taj evropski put bude put ukidanja RS", rekao je Dodik.

Inače, i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku povodom Dana Republike Srpske navodeći da će Srbija uvek biti uz RS, pružajući joj podršku i negujući ekonomske, kulturne i duhovne veze.

Dodik je rekao da će na današnjem obeležavanju Dana Republike Srpske, pored zvanica iz RS, biti ministri iz Vlade Srbije, zamenik gradanočelnika Beča, amabsadori i prijatelji RS, kao i razna udruženja i pojedinci.

On je dodao da će tim povodom dodeliti najviše odlikovanje bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću za, kako je rekao, predan rad na saradnji i prijateljstvu koje pokazao prema RS.

Dodik je dodao da će odlikovanja uručiti i srpskom reditelju Emiru Kusturici, zameniku gradonačelnika Beča, kao i viceperemijeru Austrije Hajncu Kristijanu Štraheu, koji neće prisustvovati današnjem obeležavanju.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZAGRMELO NEBO NAD BANJALUKOM! SRPSKA NA NOGAMA: Pukni zoro orilo se iz grla vojnika i policajaca! Da se naježiš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track