(VIDEO) DAN REPUBLIKE OBELEŽEN I U BRČKOM Dodik: Srbi doživljavaju Srpsku kao državu
Foto: Youtube/Printscreen

PROSLAVA UZ MNOGO ZVANICA

(VIDEO) DAN REPUBLIKE OBELEŽEN I U BRČKOM Dodik: Srbi doživljavaju Srpsku kao državu

Bosna i Hercegovina -

Dan Republike Srpske obeležen je danas i u Distrktu Brčko. Kad imamo državu, imamo i slobodu, poručio je predsednik Srpske Milorad Dodik, dok su srpski predstavnici u vlasti Distirkta, naglasili da je Republika Srpska jedini garant postojanja Srba na ovim prostorima.

Obeležavanju Dana Republike Srpske prisustvovali su i predstavnici Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske.

Položenji su i venci na Spomenik srpskim braniocima Brčkog, koji su ugradili svoj život u temelje Srpske.

Svečanost povodom Dana Republike 9. januara nastavljena je u brčanskom hotelu "Јelena", gde se okupilo više stotina zvanica, predstavnika političkog, verskog, privrednog, kulturnog i javnog života distrikta Brčko i Republike Srpske.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Brčkom da je slava i Dan Republike - 9. januar prilika za okupljanje i jedinstvo koje se i pokazalo nizom održanih manifestacija, kao što je i današnja proslava praznika u distriktu.

"Ova okupljanja i manifestacije jedinstva daju nam snagu i volju da u slobodi gradimo bolji život. Moramo ostati privrženi Republici Srpskoj, moramo je jačati i čuvati, kao i razvijati našu svest o njenom značaju", rekao je Dodik.

On je podsetio da je Brčko zajedničko vlasništvo dva entiteta koje su razni međunarodni faktori pokušali da udalje od Srpske, ističući značaj prisustva Republike Srpske u ovoj specifičnoj lokalnoj zajednici koja je od strateškog značaja za Srpsku.

Govoreći o situaciju i BiH u kojoj političko Sarajevo i dalje osporava Republiku Srpsku i njen praznik, Dodik je rekao da Srbi nemaju izražen patriotizam za BiH, nego je taj osećaj vekovima vezan za Srbiju.

"BiH je Srbima samo sinonim za stadanje i ovakva BiH dorađena međunarodnim intervencionizmom definitivno nije dobro mesto ni za Srbe, ni za Hrvate", ocenio je Dodik.

Predsednik Srpske je i iz Brčkog poručio da Dan Republike nije uperen protiv bilo koga i da u Srpskoj nikome nije zabranjeno da iznosi stavove i uživa demokratska prava.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZAGRMELO NEBO NAD BANJALUKOM! SRPSKA NA NOGAMA: Pukni zoro orilo se iz grla vojnika i policajaca! Da se naježiš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja