(FOTO) VOZI SKUPOCENE AUTOMOBILE, DRUŽI SE SA SLOVENAČKIM TAJKUNIMA: Ovo je bosanska preduzetnica koja je pozajmila Janši 450.000 evra!
Foto: Printscreen 24ur.com

Dijana Đuđić

(FOTO) VOZI SKUPOCENE AUTOMOBILE, DRUŽI SE SA SLOVENAČKIM TAJKUNIMA: Ovo je bosanska preduzetnica koja je pozajmila Janši 450.000 evra!

Bosna i Hercegovina -

Dijana Đuđić (32) završila je Pravni fakultet u Banjaluci i do prošle godine radila je u prijedorskom katastru. Ćerka je bivše šefice Područne jedinice RUGIP u Prijedoru Radmile Đuđić.

Troje novinara iz Slovenije juče je privedeno u prijedorsku policiju zbog novinarske istrage na području ovog grada. Novinari POP TV iz Slovenije došli su u Prijedor da bi pronašli misterioznu Dijanu Đuđić iz Prijedora, koja je Janezu Janši uplatila skoro pola miliona evra.

Policijska uprava Prijedor demantovala je da su novinari iz Slovenije privođeni. Tvrde da je policija samo proveravala njihov rad po prijavi građana i da su novinari dobrovoljno došli u policiju.

"Nije tačno da su privedeni. Građani su prijavili da novinari jedne televizijske kuće iz Slovenije prave anketu, pa je na teren upućena ekipa kako bi se utvrdilo o čemu je reč. Policajci su zatekli novinare i pozvali ih u policijsku stanicu, gde su oni dobrovoljno dali izjavu, posle čega su pušteni da nastave sa svojim poslom", tvrde u prijedorskoj policiji.

Slovenački mediji nedavno su objavili priču da će 32-godišnja Dijana Đuđić iz Prijedora Slovenačkoj demokratskoj stranci (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše u tri jednake rate isplatiti ukupno 450.000 evra, po kamatnoj stopi od samo dva odsto, a kamate će naplatiti tek kada stranka koju vodi Janez Janša u celini isplati glavni deo kredita. Prva rata kredita navodno je već uplaćena na račun stranke.

Đuđićeva navodno ima firmu u malom slovenačkom mestu Spodnje Hoče, sa oko 2.000 stanovnika. Mediji nagađaju da je poznanica poreskog mogula Roka Snežiča, iako ovaj Mariborčanin negira da ju je ikad upoznao. Međutim, "isplivali" su dokazi da su putovali više puta u BiH, prvi put u aprilu 2017, potom krajem septembra i početkom decembra.

Navodi se i da je neuobičajeno da se slovenačke političke stranke za kredite kojima će finansirati kampanju obraćaju stranim privatnim licima i preduzetnicima, a ne domaćim bankama i donatorima. U nekim medijima su se pojavile i sumnje da se radi o pranju novca ili kršenju zakona o finansiranju političkih stranaka, koji ograničava apsolutne iznose kojima stranke mogu da se zaduže.

Ova afera izazvala je veliku pažnju prijedorske javnosti, a oni koji poznaju Dijanu tvrde da je nedavno viđena u ovom gradu kako vozi skupoceni automobil.

Kurir.rs/Istinito.com

Foto: Printscreen 24ur.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja