MEKTIĆ: Pitao bih Kolindu odakle joj informacije o desetinama hiljada džihadista u BiH
Foto: Printscreen YouTube/Puls BN TV

UOČI POSETE

MEKTIĆ: Pitao bih Kolindu odakle joj informacije o desetinama hiljada džihadista u BiH

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je da bi predstavnici BiH trebalo da zatraže od hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović objašnjenje njenih ranijih izjava o osobama povezanim sa radikalnim islamom koje mogu predstavljati bezbednosnu pretnju.

On je na konferenciji za novinare rekao da se neće sastati sa hrvatskom predsednicom tokom njene službene posete BiH 17. januara, ali da bi, da je u prilici, od nje zatražio pojašnjenje njenih tvrdnji o hiljadama potencijalnih ekstremista u BiH, prenosi regionalna televizija N1.

"Pitao bih je zašto je to govorila i otkuda joj takve informacije", kazao je Mektić, dodajući da ne zna da li će to pitanje da pokrene neko od zvaničnika BiH sa kojima bi predsednica Grabar-Kitarović trebalo da se sastane u Sarajevu. Prema njegovim rečima, navodi o 10.000 osoba, koliko je konstatovano tokom prošlogodišnjeg susreta direktora hrvatske SOA i OSA iz BiH, odnose se na procene stanja u celom regionu a ne u BiH.

"Kazao bih joj a smo u kontaktu sa obaveštajnim službama Hrvatske, koje su nam kazale kako te informacije nisu tačne i zato bih tražio od nje da kaže zašto je plasirala takve tvrdnje", izjavio je Mektić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Puls BN TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja