DODIK: Srbija i Republika Srpska imaju najbolju saradnju do sada
Foto: Zorana Jevtić

PODRŠKA

DODIK: Srbija i Republika Srpska imaju najbolju saradnju do sada

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da je sarađivao sa svim predsednicima Srbije i da Srbija i Srpska trenutno imaju najbolji period saradnje zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

"U najboljem smo periodu saradnje u ovom trenutku, mogu o tome da svedočim... U ovom trenutku sa Vučićem imamo najbolju moguću institucionalnu saradnju. Ne mogu i neću, a da to ne istaknem, šta god ko misli - Vučić je taj koji je pokrenuo prvi put pitanje, na naše zahteve, vezano za obeležavanje važnih istorijskih događaja za srpski narod i u Srpskoj i u Srbiji. To nije bilo pre Vučića, mi ne možemo sprovesti nijednu inicijativu, a da to Srbija neće", rekao je Dodik.

On je rekao da je Vučić "to hteo i to uradio, pokrenuo inicijativu oko Deklaracije (o opstanku Srba)".

foto: Marina Lopičić

Dodik ističe da su zajedno počeli da rade na tome i da još nije bila Deklaracija ni napisana, a da je deo Beograda, "kvazi javnosti, druge, treće ili pete Srbije" napao nešto što nije bilo ni napisano.

On je rekao da o brizi za RS svedoči veliki broj projekata.

"Srbija je dala pet miliona evra da otvorimo neke škole, domove kulture i kako da ne budem zahvalan. To je briga koja se pokazuje za Srbiju", rekao je.

Ističe da zato neće nikada da pristane da zbog neke javnosti koja u Beogradu kritikuje Vučića iz svojih razloga ne kaže da je zahvalan Vladi Srbije i predsedniku Vučiću za sve to.

"Onda mene svrstavaju vamo ili tamo. RS će sarađivati Srbijom, a Srbija je ono što je izabrao narod u Srbiji. Svaki predsednik RS, prirodno je, da treba da sarađuje sa predsednikom Srbije. Sarađivao sam sa Slobodanom Milošević i do danas sa svima i ovo je najbolji period naše saradnje", zaključio je Dodik.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track