(VIDEO) DODIK: Znam ko stoji iza zahteva za mojim privođenjem
Foto: RTRS

OTVORENO

(VIDEO) DODIK: Znam ko stoji iza zahteva za mojim privođenjem

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Srpske Milorad Dodik izjavio je za Radio-televiziju Republike Srpske da duže od godinu dana ima informacije o tome da postoji zahtev za njegovo privođenje i da je on upućen Srbiji, kao i da zna ko stoji iza tog zahteva.

Dodik je upitao i zašto je njegovo procesuiranje traženo od Srbije kada on stoji na raspolaganju domaćim bezbednosnim strukturama.

Nekoliko lažnih priča je fabrikovano, a njihovi kreatori su Srbi koji vrše vlast na BH nivou, naglašava Dodik. Sve ankete pokazuju da kandidati SNSD-a dobijaju izbore u oktobru, a Savezu za promene ne preostaje ništa drugo nego da proizvodi neistinite priče, dodaje on.

Dodik je naveo i da je jedan od ministara iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama urgirao da niko iz austrijske vlade ne dođe na obeležavanje Dana Republike, 9. januara, što, kako kaže, dovoljno govori o njihovim namerama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbiji iz Sarajeva pre godinu dana upućen zvaničan zahtev za hapšenje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, podseća RTRS.

Kurir.rs/RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track