(VIDEO) SAVET EVROPE USVOJIO 7. REZOLUCIJU O BiH Markovićeva: Glasala sam protiv jer proziva Republiku Srpsku!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

IZGLASANO U PARLAMENTU

(VIDEO) SAVET EVROPE USVOJIO 7. REZOLUCIJU O BiH Markovićeva: Glasala sam protiv jer proziva Republiku Srpsku!

Bosna i Hercegovina -

Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila je u sredu uveče Rezoluciju o Bosni i Hercegovini.

Tokom rasprave, u kojoj je ponovo konstatovano da BiH nije dovoljno napredovala na evropskom putu, iz Strazbura su se čuli pozivi političkim liderima da preuzmu odgovornost.

Izvestioci Saveta Evrope poručuju da oni koji žele da pripadaju toj organizaciji moraju da ispunjavaju obaveze, jer članstvo, kažu, nije besplatno. Kolege iz BiH pozivaju na sastanak u Strazburu, ali i u Sarajevu i Banjaluci.

"Moja dva amandmana koje sam uložila na problematizovanje entitetskog glasanja koje je postavljeno kao problem za pravnu reformu u BiH, Dan Republike Srpske i problem što Republika Srpska nije registrovala vojnu imovinu na ime BiH kao svojinu odbili su Monitoring komitet i Parlamentarna skupština Saveta Evrope", rekla je Milica Marković, član stalne delegacije PS BiH u PS Saveta Evrope.

Ona je dodala da su njeni amandmani odbijeni uz obrazloženje da nisu imali lošu nameru, već da su ukazali na ta pitanja kao upozorenje.

"Glasala sam protiv Rezolucije jer smatram da i Rezolucija i izveštaj Monitoring komiteta u određenom delu proziva Republiku Srpsku, pa čak i predsednika Dodika za probleme koji danas postoje u BiH. To je pokazala i diskusija u kojoj se niko nije dotakao problema pravosudnih institucija, njihove politizacije, kao ni pitanja terorizma koji je pretnja ne samo za građane BiH nego i regiona", pojasnila je Markovićeva.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track