PORODICA IZ BIH PRED DEPORTACIJOM IZ SAD: Obama ih pustio da ostanu, Tramp ukinuo odluku, oni žele američki san
Foto: EPA/Shawn Thew

uskoro

PORODICA IZ BIH PRED DEPORTACIJOM IZ SAD: Obama ih pustio da ostanu, Tramp ukinuo odluku, oni žele američki san

Bosna i Hercegovina -

Imigracioni zvačnici SAD-a naredili su porodici Blekić iz Bosne i Hercegovine da napuste SAD nakon što njihova ćerka Medina Blekić završi srednju školu u maju.

Porodica Blekić živi na severoistoku američke savezne države Florida, a njihova ćerka Medina Blekić želi da služi u američkoj mornarici.

Zbog odluke administracije predsednika Donalda Trampa, porodica Blekić sada je pod pritiskom da bude deportovana. Porodica Blekić došla je u SAD sa turističkom vizom 2008. godine.

"Želim da studiram na Univerzitetu Majami i postanem anesteziolog u mornarici", kazala je Medina. Ona je imala samo osam godina kada je stigla u SAD, a sada se bori da dobije stipendiju da pohađa Univerzitet u Majamiju. Medina navodi da sada živi “američkim snom”.

“Dajte nam šansu da se dokažemo i da živimo ovde zbog moje dece. Ona ne znaju ništa osim ove divne zemlje”, apeluje majka Amra Blekić.

Amra Blekić aplicirala je za azil, ali joj je to odbijeno jer je sudija utvrdila da se Bosna više ne smatra opasnom zemljom. Sada, oni kažu da su prepušteni na milost i nemilost ICE-a (Američkog carinskog i imigracionog odeljenja).

“Nemam drugi plan, zato jer mislim da smo mi ljudi koji ne bi trebalo da budu deportovani”, rekla je Amra. Mediji su kontaktirali advokata porodice koji kaže da je njima još 2013. godine naređeno da napuste SAD. Međutim, pod Obaminom administracijom njima je dozvoljeno da ostanu jer nisu kriminalci.

Trampova administracija ukinula je ovo diskreciono pravo i advokat kaže da će oni biti deportovani. Hiljade drugih porodica u SAD-u čeka slična sudbina, dodaje advokat.

Kurir.rs/Tuzlanski.ba

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PLENKOVIĆU, ODAJ POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA! Šta je sve Ivica Dačić poručio hrvatskom premijeru usred Njujorka?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track