OGLAS KOJI JE ZALEDIO BiH: Stanovnik Sanskog Mosta za posao u Švajcarskoj nudi ceo život
Sanski Most, Foto: Printscreen Inmedia.ba

očajnički potez

OGLAS KOJI JE ZALEDIO BiH: Stanovnik Sanskog Mosta za posao u Švajcarskoj nudi ceo život

Bosna i Hercegovina -

Brojni oglasi na ovim prostorima u poslednje vreme sve više šokiraju. Iako bi se za neke od njih reklo da su bizarni, psiholozi tvrde drugačije.

“Dajem imanje ko mi nađe posao u Švajcarskoj, da me firma zaposli i da napiše ugovor po švajcarskom standardu”, objavio je pre nekoliko dana na društvenim mrežama Zijad Hotić iz Sanskog Mosta i tako se svrstao u sad već niz onih koji daju oglas u potrazi za poslom i boljim životom van BiH.

Zijad je iz gradića koji na dnevnoj bazi gubi pet do deset stanovnika, a njegova ponuda iako deluje bizarno nije za odbacivanje jer je vrednost imanja sa zemljištem velika.

Ipak, prijatelji ga savetuju da se oženi jer bi mu to bio lakši put do Švajcarske. Zijad se ipak nada da će dobiti posao jer je u Švajcarskoj već radio pa ga u njegovoj nameri ne obeshrabruju ni poruke onih koji tvrdi da je izdajnik.

“Kako da volim Bosnu kad sam gladan u njoj!? Gladan čovek ne može da razmišlja o patriotizmu i domovini. Zato ja dajem imanje za posao, da spasim sebe, suprugu i sina”, otvoreno govori Hotić.

Psiholog Srđan Puhalo smatra da Hotićev oglas i nije tako bizaran.

“Jednostavno rečeno, čovek nudi trampu, daje nekretnine za pasoš Švajcarske, odnosno papire za rad. Naravno, postavlja se pitanje zašto se neko odriče 50 godina života na ovaj način, ali je sasvim jasno da je procenio da mu imanje ne znači ništa za njegovu budućnost. Ljudi su razočarani trenutnim stanjem u Bosni i Hercegovini, kako ona funkcioniše i bez nade da se nešto može da popravi, posebno da oni mogu nešto promene. Zato i odlaze ili, bolje rečeno, beže odavde”, kaže Puhalo, uz ogradu da ne zna koliko je ovo racionalno ili iracionalno, ali dodaje da je itekako prisutno.

Kurir.rs/Danas.hr

Foto: Inmedia.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track