DEVOJČICA SE POVERILA NASTAVNICI: Pedofil iz Banjaluke osuđen na 6 godina robije za silovanje bratanice!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

STRIC IZ PAKLA

DEVOJČICA SE POVERILA NASTAVNICI: Pedofil iz Banjaluke osuđen na 6 godina robije za silovanje bratanice!

Bosna i Hercegovina -

Okružni sud u Banjaluci osudio je pedofila B.A. (43) iz okoline Banjaluke na 6 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 11-godišnje ćerke od bratanice.

U sudu navode da je B.A. proglašen krivim za krivično delo seksualno nasilje nad detetom, za koje je Krivičnim zakonom Republike Srpske zaprećena kazna od najmanje 5 godina zatvora.

"Osim kazne zatvora, optuženom se izriče i bezbednosna mera zabrane približavanja i komunikacije sa žrtvom u trajanju od 3 godine od pravosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u trajanje ove mere", saopšteno je iz banjalučkog Okružnog suda.

Prema nezvaničnim informacijama radi se o stricu žrtve koji je uhapšen krajem juna prošle godine, a tokom kriminalističke obrade priznao je zlostavljanje devojčice. Monstrum je otkriven zahvaljujući upravi škole koju žrtva pohađa, nakon što se nesrećna devojčica poverila jednoj od nastavnica.

Šokirana onim što joj je ispričala učenica, nastavnica je odmah alarmirala sve nadležne službe. Pokrenuta je istraga i, uz pomoć socijalnih radnika, psihologa i drugih stručnih osoba, žrtva je ispričala kroz kakav pakao je prolazila.

Roditelji odsutni

Ona je ispričala da se zlostavljanje odvijalo u njenoj kući, u koju je stric navraćao dok su joj roditelji bili odsutni.

U sudu navode da je optuženom B.A. u izrečenu kaznu uračunato vreme provedeno u pritvoru od 23. juna do 6. septembra prošle godine.

Zaštita žrtve

Tokom sudskog procesa pedofil B.A. se branio sa slobode, a suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog osetljivosti celog slučaja i radi zaštite žrtve. Iz istih razloga detalji presude javnosti nisu poznati.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track