DODIK: Vučić jedini promoviše mir i stabilnost na zapadnom Balkanu
Foto: Zorana Jevtić

KONSTRUKTIVAN

DODIK: Vučić jedini promoviše mir i stabilnost na zapadnom Balkanu

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi zvaničnik u regionu koji promoviše mir i stabilnost na zapadnom Balkanu.

"Mislim da je njegova poseta Hrvatskoj dobra prilika da tri države - Republika Srpska, Srbija i Hrvatska - uspostave neke nove relacije, te da u tom pogledu Vučić u Zagrebu relevantno i legitimno govori u ime srpskog naroda", naveo je Dodik u Istočnom Sarajevu, komentarišući posetu Vučića Zagrebu.

On je naveo da očekuje smirivanje "verbalnih" srpsko-hrvatskih odnosa, kao i rešavanje brojnih problema, uključujući i one iz prošlosti, poput "genocidne politike koju je NDH sprovodila nad Srbima ili ustaških zločina u Jasenovcu i drugim zloglasnim logorima, kao i Holokaust nad Srbima".

"Srbi ovu temu moraju da vrate na međunarodni nivo, kako bi se i Jasenovac i Jadovno i Prebilovci i mnoga druga stratišta okarakterisali kao mesta genocida NDH nad srpskim narodom", istakao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske danas je u Istočnom Sarajevu položio venac na spomenik bivšem ruskom ambasadoru pri UN Vitaliju Čurkinu.

Dodik je rekao da se Čurkin zalagao za odbranu srpskih interesa, ali se takođe istinski zalagao za mir u svetu i zaštitu interesa Rusije.

(Kurir.rs/Beta Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track