(VIDEO) ŠPIRIĆ: Mektić treba da se izvini i prizna grešku
Foto: Youtube/Printscreen

SPORNA IZJAVA MINISTRA BIH

(VIDEO) ŠPIRIĆ: Mektić treba da se izvini i prizna grešku

Bosna i Hercegovina -

"Izjave ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića, kako Srpska naoružava policiju da se obračuna sa onima koji ne misle kao trenutna vlast, samo su pokušaj skretanja pažnje sa nedavnog intervju koji je Mektić dao hrvatske medije", izjavio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Nikola Špirić.

Špirić kaže da su svi jasno čuli da je Mektić rekao da se u Srebrenici dogodio genocid i da sada pokušava da nas ubedi da to nismo čuli.

"U najmanju ruku sam očekivao da se izvini građanima Srpske, i da prizna grešku, a on to još nije uradio. Od njegovog dolaska za ministra bezbednosti BiH, takve izjave gotovo da nismo čuli ni od Bošnjaka, a posebno od Hrvata, jer je on postao političar iz Republike Srpske koji uveseljava Sarajevo", kaže Špirić.

foto: Reuters

Komentarišući najavljenu kandidaturu predsednika Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske, Špirić je rekao da se toj kandidaturi ne raduju predstavnici Bošnjaka jer znaju da će Dodik, kao snažan autoritet, smanjiti njihovu ulogu u ovoj instituciji.

"Snaga njegove reči i dela svrstavaju ga u red najozbiljnijih političara, ne samo u Srpskoj i BiH, nego i regionalno. Sa Dodikom se ne mogu igrati, sa njim se mora razgovarati i pregovarati, a tri godine je trajala igra sa Srbima u Sarajevu", izjavio je Špirić.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track