PORODICA VUČIĆ OSTAJE BEZ IMOVINE U RODNOM BUGOJNU?! 6 godina ih niko zvanično nije obavestio da je u toku registracija nepokretnosti! Perfidno!
Aleksandar Vučić u Bugonu, Foto: Printscreen/ Youtube

sumnjivo

PORODICA VUČIĆ OSTAJE BEZ IMOVINE U RODNOM BUGOJNU?! 6 godina ih niko zvanično nije obavestio da je u toku registracija nepokretnosti! Perfidno!

Bosna i Hercegovina -

Porodica predsednika Srbije Aleksandra Vučića mogla bi da ostane bez nekretnina koje poseduju u rodnom Bugojnu jer niko od njih nije obavešten o projektu registracije nekretnina u FBiH.

Kako prenosi "Glas Srpske" postupak registracije nepokretnosti u Bugojnu traje od 2011. godine, što znači da su članovi porodice Vučić trebalo da dobiju obaveštenje o tome od Opštinskog suda u Bugojnu.

Zanimljivo je da Federacija BiH sprovodi projekat besplatne registracije nekretnina, ali kako Bugojno nije tim obuhvaćeno, Vučići bi ako se odluče da prijave svoje nepokretnosti morali da izdvoje dosta novca.

Sagovornik "Glasa Srpske" navodi da prema postojećim propisima, ako neko koristi nekretninu 10 godina, može da postane njen vlasnik, ako mu to pravi vlasnik ne ospori. Time su Srbi u Federaciji BiH dovedeni pred svršen čin.

Prema izvodu iz katastarske opštine Čipuljić gde se nalaze nekretnine Vučićevih vlasništvo nad njima dele otac predsednika Srbije Anđelko Vučić, njegov brat Danilo i sestra Smiljka Vučić. Radi se o kući, zgradi, dvorištu, njivi, voćnjaku i šumi ukupne površine skoro šest dunuma (0,6 hektara).

U Odboru za zaštitu srpske imovine u FBiH kažu da je očigledno da se u procesu registracije imovine ne radi o dobrim namerama.

"Svaki građanin u RS koji je vlasnik samo jednog dela nepokretnosti dobijao je poziv na kućnu adresu sa zakazanim terminom. Zato u Srpskoj nije zabeležena nijedna žalba pripadnika bilo kog naroda, dok su učestale i masovne žalbe Srba, uglavnom raseljenih i izbeglih lica, na postupak u FBiH", kažu u Odboru za zaštitu srpske imovine u FBiH.

Kurir.rs/Glas Srpske

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO JE OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Ćerka bila na nasipu, dok joj je otac ubijao majku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track