IVANIĆ ODGOVORIO DODIKU: Predsedništvo BiH nije razmatralo NATO vojnu vežbu na Manjači
Foto: Dado Đilas

polemika

IVANIĆ ODGOVORIO DODIKU: Predsedništvo BiH nije razmatralo NATO vojnu vežbu na Manjači

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić odgovorio je predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da međunarodna vojna vežba na poligonu na Manjači ne može biti održana jer je Predsedništvo BiH nije ni razmatralo.

Ivanić je naveo i da Predsedništvo BiH nije dobilo zvanično obaveštenje Ministarstva odbrane BiH u vezi sa navedenom vojnom vežbom.

"Sa žaljenjem moram da konstatujem da ne raspolažete tačnim informacijama po pitanju navodnog prisustva mojih saradnika i izaslanika sastanku navedenom u vašem dopisu. Takođe, Predsedništvo Bosne i Hercegovine nije ni razmatralo niti usvojilo Plan međunarodnih vojnih vežbi za 2019. godinu, tako da ova vežba bez usvajanja plana ne može da se održi", napisao je Ivanić u odgovoru Dodilku, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

On je kazao da je na temu pomenute međunarodne vojne vežbe održan samo jedan pripremni sastanak na kome su predstavnici OS BiH iznesene određene primedbe na predlog sadržaja vojne vežbe.

Ivanić je dodao i da nije za održavanje vojnih vežbi u kojima bi se koristio osiromašeni uranijum, kao i da ni jedna institucija to ne bi podržala.

Portal "Dnevnik.ba" objavio je danas informacije da bi MO BiH, Zajednički štab OS BiH i Kancelarija za odbrambenu saradnju američke Ambasade BiH uskoro u Banjaluci trebalo da organizuju NATO vjžbu sa avionskom eskadrilom i osiromašenim uranijumom.

Portal je naveo da u svom posedu ima dokumente koji to dokazuju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO JE OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Ćerka bila na nasipu, dok joj je otac ubijao majku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja