SNEG RUŠI KROVOVE U BiH: Pala i konstrukcija na fiskulturnoj sali!
Foto: EPA / Laurent Gillieron

U BIHAĆU VODA NIJE ZA PIĆE

SNEG RUŠI KROVOVE U BiH: Pala i konstrukcija na fiskulturnoj sali!

Bosna i Hercegovina -

U Bihaću i Cazinu, u Unsko-sanskom kantonu Federacije BiH, zbog obilnog snega u poslednjih nekoliko dana urušili su se krovovi na četiri porodične kuće, 14 pomoćnih objekata, fiskulturnoj sali školske zgrade i dve krovne konstrukcije na objektima privatnih firmi.

Zbog težine snega, u Bihaću su se urušili krovovi na dva stambena objekta, osam pomoćnih objekata i dva krova na objektima privatnih firmi. Јuče se srušio i krov fiskulturne sale Ekonomske škole u centru Bihaća koja je u izgradnji, ali na sreću u navedenim urušavanjima nije bilo stradalih, rečeno je u Civilnoj zaštiti ovog kantona.

U Cazinu se srušio krov dve porodične kuće, a došlo je do urušavanja i na šest pomoćnih objekata, kao što su štale i garaže, koje su u potpunosti uništene. Stradalih nije bilo.

Visina snežnog pokrivača u Bihaću jutros je iznosila 80 centimetara.

Sneg na krovnim konstrukcijama je izuzetno težak i opasan, zbog čega je i došlo do urušavanja krovova, a u ovim gradovima otežano je i odvoženje komunalnog otpada, a parking prostora je veoma malo.

Gradonačelnik Bihaća uputio je i zahtev Ministarstvu odbrane BiH za angažman pripadnika Oružanih snaga BiH iz kasarne "Adil Bešić" koji će u koordinaciji sa gradskim službama vršiti čišćenje pešačkih prilaza školskim i zdravstvenim ustanovama, kao i trotoara u središnjem delu grada.

Prema podacima Civilne zaštite, očekuje se da pripadnici Oružanih snaga izaći danas na ulice Bihaća.

Iz Zavoda za javno zdravstvo obavestili su građane Bihaća da je na osnovu uzetih uzoraka vode od 19. februara i urađenih parametara mikrobiološke i fizičko-hemijske analize voda u momentu uzorkovanja bila zdravstveno neispravna, zbog čega su savetovali prokuvavanje vode pre upotrebe do daljeg.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: EPA/ Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: 40 DANA OD ATENTATA NA OLIVERA IVANOVIĆA: Njegova supruga jako razočarana! Pogledajte i zašto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track