ARAPI DOLAZE U BIH DA OSTANU: Posle kuća u Sarajevu, u Hercegovini kupuju firme i počinju biznis tu
Foto: Profimedia

Investicije

ARAPI DOLAZE U BIH DA OSTANU: Posle kuća u Sarajevu, u Hercegovini kupuju firme i počinju biznis tu

Bosna i Hercegovina -

Za razliku od Sarajeva i srednjeg dela Bosne, gde su cene nekretnina, zemljišta, vila, stanova poslednjih meseci skočile više puta zbog invazije građana iz arapskih zemalja, na području Hercegovine događa se sasvim drugačiji trend.

Naime, u Hercegovini Arapi, a još više Turci kupuju kompanije i pokreću biznis tu.

Prema rečima Kamela Ratkušića iz agencije Agenta d.o.o. iz Mostara, u poslednjih mesec dana dogodilo se nekoliko poslovnih akvizicija na području Hercegovine.

Uz Hepok, koji je prodat, Kuvajtski fond kupio je još jednu plantažu, a u pregovorima je i s vlasnicima nekadašnjih Staklenika u mostarskom naselju Buna koji su delovali u sklopu Hepoka, odnosno još veće poslovne grupacije APRO-a, kao i određenih poljoprivrednih lokacija na području Ljubuškog.

"Trenutno je najveće zanimanje ljudi koji dolaze iz arapskih zemalja za turizam, a krenulo je i s investicijama koje su jedine prave, zdrave investicije posle više godina ulaganja uglavnom u agroproizvodnju", rekao je Ratkušić koji ističe kako poslednje dve godine pokušava snažnije da otvori područje Hercegovine koje je puno zanimljivije po svojim lepotama i potencijalima.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track