ARAPI KRENULI U OSVAJANJE MOSTARA: Ne pitaju za cenu kuća i zemljišta!
Foto: Profimedia

odabrali južni deo grada

ARAPI KRENULI U OSVAJANJE MOSTARA: Ne pitaju za cenu kuća i zemljišta!

Bosna i Hercegovina -

MOSTAR - Da Arapi masovno kupuju zemljišta i nekretnine u Sarajevu, već je poznato javnosti.

U Sarajevu je ova pojava dostigla takve razmjere da već postoje zasebna naselja u kojima živi samo arapsko stanovništvo i na timje lokacijama zabranjen ulazak građanima BiH, bez obzira na veru i naciju. Ali ova priča ima i svoj nastavak. I to u Hercegovini.

Prema informacijama koje smo dobili iz više izvora, Arapi trenutno pokušavaju da kupe veće površine zemljišta na području Mostara. Posebno im je zanimljivo područje u južnom delu grada, a cene koje nude lokalnom stanovništvu su nerealno visoke i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Jedan od stanovnika Mostara kaže da su mu kupci arapskog porekla kaže da su mu za kuću od 100 kvadratnih metara i nešto zemljišta što ima uz nju nudili 350.000 evra (700.000 maraka).

"Ponudu sam odbio iako mi je jasno kako mi nitko od domaćih ne bi ponudio toliko novca za ono što imam", kaže ovaj Mostarac.

Slične ponude dobijaju i ostali stanovnici južnog dela Mostara, bez obzira da li su Hrvati ili Bošnjaci. Arapski kupci ne traže samo kuće i građevinsko zemljište, nego i poljoprivredno zemljište, što potvrđuje činjenica da su pre nekoliko dana za poljoprivredno zemljište između Mostara i Čitluka ponudili za 40 odsto veću cenu od realne.

Vlasnik koji je želeo iz bezbednosnih razloga da ostane anoniman kaže da neće prodati svoje imanje ni da mu ponude i više novca, ali kaže da nije siguran šta će da urade njegove komšije..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track