BIH MEDIJI O IZBORIMA U SRBIJI: Šešelj i Zukorlić dobili mandate!
Foto: Printscreen

reakcije

BIH MEDIJI O IZBORIMA U SRBIJI: Šešelj i Zukorlić dobili mandate!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Mediji u Bosni i Hercegovini prenose da je na izborima u Srbiji pobedila Koalicija okupljene oko Srpske napredne stranke i da će u parlament ući Vojislav Šešelj i Muamer Zukorlić

Dnevni Avaz piše da su Vučić i SNS pobedili, a da je Zukorliću, bez obzira na rezultate glasanja, obezbeđeno mesto u parlamentu kao predstavniku manjinske stranke.

List prenosi rezultate glasanja i da će SNS će prema poslednjim rezultatima imati 131 poslanika, što je za 27 poslanika manje nego u prošlom sazivu, dok će SPS-JS, druga najjača lista u Srbiji i dosadašnji partner naprednjaka, imati 30 poslanika, odnosno 14 manje nego u prošlom sazivu.

Avaz kao i banjalučke Nezavisne novine koje ističu da su zvaničnici Evropske unije čestitali Vučiću na pobedi. Nezavisne pišu da je lider Radikala Vojislav Šešelj nezadovoljan izbornim rezultatima njegove stranke ali i da je dodao da ne može zbog toga da se ljuti na svoj narod.

Šešeljevu izjavu posle izbora prenosi i sarajevsko Oslobođenje koje dodaje da je lider SRS očekivao da će njegova stranka osvojiti više glasova i da će pokazati superiornost u odnosu na političke protivnike.

(fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track