BIZARNA POLICIJSKA POTERA U BANJALUCI: Ljubavnik bežao jer je mislio da ga juri supruga!
Foto: Profimedia

U strahu su velike oči

BIZARNA POLICIJSKA POTERA U BANJALUCI: Ljubavnik bežao jer je mislio da ga juri supruga!

Bosna i Hercegovina -

Provere i legitimisanje sumnjivih osoba, obilazak objekata koji su često na meti pljačkaša poput benzinskih pumpi i kladionica, nadgledanje ličnosti koje su pod zaštitom i neprestano otvorene četvore oči i izoštren sluh na zvuk radio-stanice, uobičajeni su poslovi patrole Policijske stanice za intervencije banjalučkog Centra javne bezbednosti.

Oni su čuvari reda koji uglavnom deluju na poziv, a u opisu posla im je glavna stavka da reaguju munjevito.

Zahvaljujući brzoj reakciji, nisu retki slučajevi da pljačkaše, razbojnike i druge kriminalce zateknu u poslu i stave im lisice na ruke. Bilo je i slučajeva jurnjave za beguncima, a najvažnije je da je epilog identičan i da svi koji se ogriješe o zakon budu ulovljen.

"Nema dela Banjaluke gdje ne možemo stići za tri minuta", kaže jedan od članova patrole dok predstavlja osnovne zadatke i izazove sa kojima se stalno suočavaju.

Noćna smjena koju su reporteri "Glasa Srpske" proveli u patroliranju gradom sa policajcima Dragoljubom Blaževićem i Nedeljkom Devićem pokazala je na delu kako i šta rade, pa čak i bizarne situacije zbog kojih se ljudi pred njima odlučuju u beg.

Izostankom prave policijske akcije kao najzanimljivija intervencija se pokazala ona s početka smene kada je sumnju izazvao automobil na mračnom parkingu.

Vozač koji je u njemu bio sam, spazivši da mu se patrola polako približava, nagazio je na gas. Paljenjem rotacije počinje potera. Akcija se, međutim, završava kada je bjegunac shvatio da su mu za petama i da mu je signalizirano da se zaustavi. Parkirao je automobil na trotoaru.

Shvativši da je riječ o rutinskoj kontroli, njegov početni strah ubrzo je zamenilo olakšanje, koje nije krio ni od policajaca. Nesuđeni kriminalac bio je zapravo ljubavnik, koji je na parkingu čekao svoju dragu.

"Kad sam vidio da mi se približava automobil, pomislio sam da je neko saznao za naš dogovor i da nas neko prati, pa mi nije preostalo ništa drugo nego da bežim. Prošlo mi je kroz glavu i da me supruga prati", iskreno je ispričao policajcima.

Kako kod njega nije pronađeno ništa sumnjivo, posle legitimisanja je pušten da ide svojim putem. Srećan što neko drugi nije otkrio njegovu ljubavnu aferu, vozač je zahvalio patroli na korektnosti i izvinio se zbog bega.

(Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track