BOSANSKI MINISTAR BEZBEDNOSTI: Tajna služba BiH nije prisluškivala zvaničnike Srbije!
Foto: Printscreen YouTube/N1

Završena istraga

BOSANSKI MINISTAR BEZBEDNOSTI: Tajna služba BiH nije prisluškivala zvaničnike Srbije!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Ministar bezbednosti Dragan Mektić ocenio je značajnim za celokupne odnose Bosne i Hercegovine i Srbije to što je Zajednička komisija za nadzor nad radom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) BiH danas utvrdila da OSA ni na koji način nije delovala protivzakonito.

OSA u svom delovanju nije preduzimala bilo kakve nezakonite mere i radnje, a zvaničnici Srbije nisu prisluškivani, rekao je Mektić.

"Neki mediji su spekulisali da je se tu radilo o udaru na Srbiju i na institucije te zemlje. Te informacije su išle u smeru da se destabilizuju odnosi dve zemlje", rekao je Mektić za regionalnu N1 televiziju.

On je istakao da je jako značajano što je utvrđeno da nije bilo prisluškivanja, kao i da je veoma bitno da je parlamentarna komisija za nadzor nad radom Obaveštajno-bezbednosne službe (OBA) BiH utvrdila da je ta služba radila u skladi sa zakonom i interesima BiH.

Mektić je još rekao da su u proteklom periodu bespotrebno napadani kadrovi Republike Srpske u Savetu ministara BiH, tako što su optuženi da su "dozvolili nezakonite radnje protiv interesa Srbije". Predsedavajući parlamentarne Komisije za nadzor nad radom OBA Nikola Šprić izjavio je danas posle sastanka s rukovodstvom Agencije da ona nije prisluškivala zvaničnike Srbije, kako se ranije spekulisalo u medijima.

Takve spekulacije pojavile su se nakon što su se u medijima pojavili delovi dokumenta OBA pod kodnim nazivom "Ušće", a postojanje dokumenta potvrdio je potpredsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, koji je insistirao na istrazi zbog navodnog prisluškivanja zvaničnika Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track