Prikaži najnovije vesti
Haški tribunal, Hag, zgrada, foto Profimedija
Biće proglašen krivim

BRANILAC RADOVANA KARADŽIĆA: Postoje dvostruki standardi, suđenje nije bilo fer

BiH 18

Mislim da nije imao fer suđenje, ali to je nešto što ćemo iskoristiti u našoj žalbi, izjavio je Piter Robinson za Gardijan

LONDON - Piter Robins, advokat Radovana Karadžića, izjavio je da očekuje da će Haški tribunal Radovana Karadžića proglasiti krivim za ratne zločine, te da planiraju žalbu nakon donošenja presude.

Robinson govoreći o petogodišnjem suđenju, kaže da je bilo prepuno problema jer je reč o politički motivisanom procesu.

“Mislim da nije imao fer suđenje, ali to je nešto što ćemo iskoristiti u našoj žalbi”, izjavio je Robinson za Gardijan, nakon predavanja koje je održao studentima Univerziteta Notingem. Robinson kaže da Karadžić osjeća “iskreno žaljenje” zbog svega što se desilo u BiH, ali da ne prihvata legalnu odgovornost.

'On oseća žaljenje za ljudima koji su umrli i propatili za vrijeme dok je on bio predsednik. Ipak, daleko više oseća moralnu odgovornost nego zakonsku”, rekao je Robinson.

"Kada je počeo nije bio dobar u tome. Ali, do kraja suđenja, Karadžić je 'postao prilično dobar advokat"', kazao je Robinson.

"Ahilova peta međunarodne pravde je da postoje dvostruki standardi. Postoji jedan standard za male zemlje poput Bosne, Ruande i Liberije i drugi standard za velike zemlje poput Velike Britanije, SAD-a i Rusije. To stvarno treba da se promeni", poručio je Robinson.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir