BRUKA I SRAMOTA: Gost na svadbi ukrao mladi burmu
Foto: Profimedia

Prodao posle u zlatari

BRUKA I SRAMOTA: Gost na svadbi ukrao mladi burmu

Bosna i Hercegovina -

Policija je uhapsila Gorana Mrkića (20) iz Kozinaca kod Gradiške u Republici Srpskoj zbog sumnje da je iz kuće komšija i mladenaca Slobodana i Suzane Stojaković ukrao nevestinu burmu vrednu 2.800 evra.

Prema informacijama iz policije, on je burmu ukrao u nedelju, dan posle svadbe, dok je u porodici Stojaković još proslavljana ženidba.

"Mrkić je u subotu bio gost na svadbi i drugog dana slavlja. On je iskoristio zauzetost Stojakovića i pažnju koju su poklonili gostima pa je neopažen ušao u porodičnu kuću. Tu je iz kutije za nakit koja je bila na frižideru ukrao Suzanin venčani prsten. Reč je o burmi koju je mladencima kupio kum. On je tako vredan prsten prodao u zlatari u Banjaluci za svega 250 maraka", kazao je izvor blizak istrazi.

Mladenci su krađu prijavili u utorak pošto su otkrili da nema prstena. Posle prijave osumnjičeni je istog dana brzo otkriven i uhapšen. Kazali su da ga terete za tešku krađu.

Informacija da im je komšija i gost ukrao snahinu burmu iz kuće zaprepastila je roditelje mladoženje Grozdu i Branka Stojakovića.

"Mrkić je često radio kod nas i još ne mogu da verujem da je on ukrao burmu. Ne želimo da ga teretimo za krađu i to smo rekli policiji, ali ubuduće daleko mu lepa kuća od naše", razočarano je rekao Branko.Mrkić je poznat po krađama, a ranije je privođen zbog krađe 400 evra od jednog inostranog penzionera iz Gradiške. U policiji su kazali da je osumnjičeni za krađu posle ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

(Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja