CELO SELO U BOSNI HOĆE DA SE SELI ZBOG JEDNOG KOMŠIJE: Provocira ih, zastrašuje i to traje GODINAMA
Foto: Printscreen/ Youtube

Niko mu ne može ništa

CELO SELO U BOSNI HOĆE DA SE SELI ZBOG JEDNOG KOMŠIJE: Provocira ih, zastrašuje i to traje GODINAMA

Bosna i Hercegovina -

Meštani sela Soplja, kod Nevesinja, zapretili su da će se kolektivno iseliti zbog problema koje im pravi jedan komšija - Luka Čuljak.

Predsednik Odbora za predstavke, predloge i društveni nadzor Narodne skupštine Republike Srpske Slobodan Protić i članovi Odbora, kao ombudsman za ljudska prava BiH Ljubinko Mitrović, danas su u zgradi opštine Nevesinje razgovarali s načelnikom Opšine Milenkom Avdalovićem, predsednikom Skupštine opštine Momčilom Vukotićem i komandirom nevesinjske policije Slavenkom Lučićem o problemima meštana sela Sopilja koji traje od 2008. godine i prete da eskaliraju.

"Meštani sela Sopilja tri godine obraćaju se Odboru za predstavke, predloge i društveni nadzor Narodne skupštine, žaleći se na probleme koje im pravi komšija Luka Čuljak koji je blokirao prilazni put selu, provocira ih, zastrašuje i uništava njihovu imovinu, zbog čega je policija intervenisala čak 442 puta", saopšteno je iz entitetskog parlamenta.

Policija je protiv Luke Čuljka podnela sedam izveštaja o počinjenom krivičnom delu na osnovu čega je osuđen na 130 dana zatvora, ali mu je kazna preinačena u novčanu koju ne plaća.

Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović je naveo da je ovo veliki problem koji je opteretio celu opštinu. "Problem traje godinama. Zamolit ću vas da iscrpite mere koje imate na raspolaganju da pomognemo zajedno ovim starim ljudima u selu Sopilja do kojih, zbog samovolje jednog čoveka, ne može da dođe ni sanitet", kazao je Avdalović.

(Radio Sarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track