DETALJI LIKVIDACIJE U SARAJEVU: Jedan od ubica Miroslava Lazarevića bežao u gaćama od policije!
Foto: Printscreen Avaz.ba

počinioci saslušani

DETALJI LIKVIDACIJE U SARAJEVU: Jedan od ubica Miroslava Lazarevića bežao u gaćama od policije!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Miroslav Lazarević (32) izrešetan je juče oko dva sata u svom "golfu 7" u Beogradskoj ulici u Istočnom Sarajevu.

Vozilo je bilo kompletno izbušeno mecima, a počinioci su u Lazarevića u sačekuši ispraznili ceo okvir iz „kalašnjikova“ u blizini njegove kuće. Žrtva je strahovitim povredama podlegla na licu mesta. Istražitelji su tragali za BMW-om X5 bez registarskih oznaka kojim su počinioci pobegli, a o svemu je obaveštena i policija MUP-a Kantona Sarajevo.

Ubice su, nakon što su prešli entitetsku granicu, BMW dovezli u Aleju lipa do broja 47, gde su ga zapalili. Na zadnjem sedištu su ostavili automatsku pušku i još jedan okvir koji je bio pun metaka. Auto je brzo buknuo, a od toplote došlo je do eksplozije metaka koja je oštetili nekoliko prozora.

Stanari su pozvali policiju a brojne patrole su došle na lice mesta, a potom se dale u potragu za počiniocima koji su bežali pešice. U poteri su učestvovali interventni vodovi PU Centar i PU Novo Sarajevo. Policajci iz centra su oko 2.30 sati u ulici Džemala Bijedića videli jednog od osumnjičenih, ali je on pretrčao dvadesetak metara i ušao u zonu odgovornosti PU Novo Sarajevo, gde su ga uhapsili.On je trčeći bacao delove odeće, jer je opis glasio da se traži mlađi muškarac u crnoj jakni i crnoj trenerki. Kako se saznaje od izvora bliskih istrazi, osumnjičeni je bežao samo u gaćama, sa patikama na nogama. Kada je uhapšen, policajci su utvrdili da se radi o Aleksandru Bulatoviću (30) iz Istočnog Sarajeva, koji je policiji poznat odranije.

foto printscreen avaz.ba
foto printscreen avaz.ba

Drugi osumnjičeni je sustignut i uhapšen oko 2.35 sati u ulici Nedima Filipovića do broja 6, a radi se o Saši Vidoviću (34) iz Bijeljine, koji je pripadnik opasne auto mafije iz ovog grada. Više puta je hapšen zbog raznih krivičnih dela u Srbiji i u BiH. O svemu je obavešten dežurni tužilac sarajevskog tužilaštva, koji je naložio da osumnjičeni budu predati pripadnicima CJB Istočno Sarajevo. Oni su tokom dana prebačeni u Banjaluku, gde su saslušani, a terete se za krivično delo teškog ubistva. MUP RS u međuvremenu je priveo još nekoliko osoba za koje se sumnje da su umešane u pripremanje ove likvidacije.

Ubijeni Miroslav Lazarević važio je za osobu iz kriminalnog miljea iz Istočnog Sarajeva, a u oktobru 2009. godine osuđen je na tri meseca zatvora i novčanu kaznu od 5.000 maraka jer je kao član automafije od Vilima Karlovića iznudio 2.000 evra za vraćanje "mercedesa", vlasništvo Ministarstva odbrane BiH, koji je ukraden u Sarajevu. Grupa je otkrivena u akciji Specijalnog tužilaštva RS 2007., a Lazarević je tada izbegao hapšenje i dve i po godine bio u begu. Tužilaštvu se predao u oktobru 2009. godine i presuda mu je izrečena nakon što je sklopio sporazum o priznanju krivice.

foto printscreen avaz.ba
foto printscreen avaz.ba

Član iste kriminalne grupe bio je i njegov pokojni brat Savo Lazarević, koji je osuđen na tri godine zatvora. Savo je pod sumnjivim okolnostima preminuo u maju 2009. Pronađen je mrtav u terencu iznad hotela "Turist" na Palama, s pištoljem u desnoj ruci i prostrelnom ranom na glavi. Iako se spekuliralo da je ubijen, slučaj je zaključen kao samoubistvo.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track