DIVLJI ZAPAD NA PALAMA: Pijani policajac van dužnosti ponovo pucao u kafiću
Foto: Youtube Printscreen.

Nepoznat uzrok

DIVLJI ZAPAD NA PALAMA: Pijani policajac van dužnosti ponovo pucao u kafiću

Bosna i Hercegovina -

Milivoje Lizdek zvani Mića policajac je koji je noćas, dva sata posle ponoći, pucao u ugostiteljskom objektu "Mistik" na Palama i tom prilikom ranio jednog od gostiju kafića, Nikolu Andrića, nezvanično saznaje Faktor.

Andrić je tom prilikom zadobio prostrelnu ranu ruke ali mnogo bolje nije prošao ni policajac, službenik Policijske stanice Pale, koji je zbog povreda koje je zadobio smešten u Klinički centar u Kasindolu.

Pucnjavi do koje je došlo oko dva sata posle ponoći, kako nezvanično saznajemo, prethodila je verbalna prepirka i tuča, a tek onda je usledila i pucnjava. Policajac Lizdek se, navodno, potukao sa ranjenim Andrićem i Draženom A, te Nenadom Đ.

U tuči je policajac Mićo zadobio ozbiljne povrede glave i oka, a zasad se pretpostavlja da je upravo u tom trenutku povukao okidač. Lizdek je zbog zadobijenih povreda transportovan u Klinički centar u Kasindolu gdje mu je ukazana pomoć. U ovaj Klinički centar prebačen je i ranjeni Andrić.

Navodeći njihove inicijale, Danka Tešić, portparolka CJB Istočno Sarajevo potvrdila nam je da su dvojica muškaraca prebačena u bolnicu u Kasindolu. Dodala je da su zbog pucnjave uhapšeni povređeni, ali i još dve osobe i to zbog opasnosti da su u ugostiteljskom objektu, koji se nalazi na području opštine Pale, počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti i krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Dvojica uhapšenih mladića zadržani su u policijskoj stanici na Palama.

"D. A. i N. Đ nalaze se u službenim prostorijama policijske stanice radi kriminalističke obrade. Policijski službenici nastavljaju rad na prikupljanju svih činjenica i materijalnih dokaza, nakon čega će protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom delu", kazala je Tešić.

Šta je motiv sukoba policajca i trojice mladića predmet je detaljne policijske istrage. Ono što je zanimljivo jeste da se incident dogodio u kafiću koji se nalazi prekoputa policijske stanice, te da Lizdek u tom trenutku nije bio na dužnosti iako je bio u policijskoj uniformi. Da li je svemu kumovao alkohol bit će poznato naknadno.Policajac Lizdek i ranije je bio glavni akter gotovo identičnog incidenta. Dogodilo se to u oktobru 2013. godine kada je Lizdek ranio Mlađena Jankovića u ugostiteljskom objektu "Milano" u ulici Srpskih ratnika u Palama.I tada je pucao iz pištolja dok nije bio na dužnosti.

"Prema policijskim saznanjima, Lizdek je poslije svađe i hrvanja sa I. M. pucao iz pištolja i jedan od hitaca pogodio je Jankovića u nogu. Ranjeni muškarac bio je jedan od gostiju u pomenutom ugostiteljskom objektu", saopšteno je tada iz CJB Istočno Sarajevo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.03.2014

(Faktor.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track