DODIK DOBIO NA SUDU: Bosić plaća predsedniku RS odštetu zbog nanošenja duševnog bola!
Foto: Printscreen Depo.ba

Osnovni sud u Banjaluci doneo presudu

DODIK DOBIO NA SUDU: Bosić plaća predsedniku RS odštetu zbog nanošenja duševnog bola!

Bosna i Hercegovina -
BANJALUKA - Osnovni sud u Banjaluci doneo je presudu prema kojoj je predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić dužan da plati odštetu predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku, jer mu je naneo duševnu bol izjavom da je "ukrao milione"

Iz SDS-a je saopšteno da je Bosić juče dobio presudu Osnovnog suda u Banjaluci po tužbi Milorada Dodika za klevetu, u kojoj je sudija Snježana Savić prihvatila nalaz veštaka neuropsihijatrijske struke o teškom psihičkom stanju Milorada Dodika, "nastalog zbog izjave da je ukrao milione".

Bosiću je naloženo da Dodiku plati 6.000 konvertibilnih maraka (oko 3.000 evra) kazne i 2.400 maraka (oko 1,2 hiljade evra) troškova sudjenja.

"Ne sporeći veštakov nalaz o Dodikovom neuropsihijatrijskim problemima, sasvim je sigurno da uzrok njihovog nastanka nije moja izjava", izjavio je Bosić. On je istakao da je ovakav ishod spora očekivan, s obzirom da je sudija u startu odbila sve njegove svedoke, kao i da nije prihvatila nijedan zahtev da sud traži dostavu originalne dokumentacije od institucija koje su to odbile da urade po zahtevu tuženog.

"Sudija bazira svoju presudu na tvrdnji da Milorad Dodik nije ukrao zato što nije pravosnažno presuđen, iako ja nikada nisam ni tvrdio da je Dodik pravosnažno presuđen, nego da je ukrao milione", naveo je Bosić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track