DODIK: Hapšenje Pavlovića je nametanje strahovlade iz Sarajeva!
Foto: Marina Lopičić

Reakcija predsednika RS

DODIK: Hapšenje Pavlovića je nametanje strahovlade iz Sarajeva!

Bosna i Hercegovina -
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je hapšenje vlasnika "Pavlović banke" Slobodana Pavlovića pokušaj BIH da nametne strahovladu, javljaju banjalučki mediji.

"Očigledno je da je stvorena psihoza straha od tih organa ili ponašanja koje ide za tim da je danas najvažnije mesto u BiH - Tužilaštvo BiH, koje nema ustavni osnov, ali to nikoga i ne zanima. To je pod direktnim političkim uticajem", rekao je Dodik, preneo je RTRS.

On je ocenio da je reč o tome da će gotovo svako ko je nešto radio biti proganjan.

"Izgubićemo mnoge investitore, ljudi ne žele da prolaze kroz sve to. Priča koja je mogla da bude razlog za takvo nešto apsolutno nije toliko značajna i velika da mora ovako pompezno da se to radi", rekao je Dodik.

On je naveo da se čuo sa Pavlovićem, koji mu je rekao da je krenuo iz Trebinja za Sarajevo kako bi se pojavio na poziv Tužilaštva BiH, gde je išao i ranije, ali da su u Tužilaštvu smatrali da ga "moraju presresti na putu i kaubojski ga uhapsiti".

"To govori o tome da je ovde pokušaj nametanja strahovlade jednog režima sila od strane BiH. BiH nije mogla opstati ni onda kada su ovde bili 500 godina Turci, pa neće ni ovi sada savremeni Turci uspeti ništa", rekao je Dodik.

On je istakao da ga "hapse od kada zna za sebe, ali da se oseća potpuno sigurnim".

"Kada sam izabran za premijera, tadašnji SDS je govorio i lagao da sam kriminalac i ratni profiter. Kada sam završio mandat, onda su otvorili istragu o tome kako sam kupovao cveće i odela ministrima nakon čega me je sud oslobodio da nema krivice", rekao je Dodik za prnjavorsku televiziju "Ka tri".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track