Dodik: Ne interesuju me istrage protiv mene koje vodi tužilaštvo!
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Republike Srpske

Dodik: Ne interesuju me istrage protiv mene koje vodi tužilaštvo!

Bosna i Hercegovina -
Predsednik RS Milorad Dodik zahvalio se danas Vladi Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću na donaciji za školu u Crkvinama, na teritoriji opštine Bosanski Šamac. Dodik je rekao da je čuo da neki u Srbiji ocenjuju negativno pomoć Srebrenici i podsetio je da je to opština u RS.

"Svaki uloženi dinar iz Srbije je ulaganje u RS. Veoma sam zahvalan Vladi Srbije što i na taj način pomaže RS. Nijedan fening te pomoći ni u jednom pogledu neće otići izvan RS. U Samoj Srebenici u ovom trenutku živi trenutno više Srba nego pripadnika drugih naroda, koji su ravnopravni građani Srpske", zaključio je on.

On je ukazao da to nije jedina pomoć koja je došla iz Beograda prošle godine, te da je Srbija pomogla u obnovi posle poplava 2014. godine opštini Žabar, Čelincima, i Prijedoru sa ukupnim iznosom od dva miliona maraka.

Srbija, prema njegovim rečima pomaže u kontinuitetu RS.

"Sa Vučićem imam uvek konkretan dogovor i realizaciju. Nemamo nijedan dogovor i obećanje a da nije realizovano", podvukao je on.

Srpski premijer je istakao da Srbija pomaže RS uvek poštujući integritet BiH, ali da ne može niti želi da krije da voli RS, koju podrzava u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

"Ponosan što smo ovde izgradili ovako lepe škole. Dobro je kada niču škole i kada umesto mržnje niče nešto što će nam doneti dobru i mirnu budućnost", naglasio je on.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik osvrnuo se i na referendum o sudu i tužilaštvu BiH naglasivši da će on biti održan.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Dodik je rekao da je referendum o sudu i tužilaštvu BiH prošao sve procedure i da je sada na vlastima RS da odredi vreme održavanja. Međutim, kako je dodao, prioritet će biti dat referendumu o odluci Ustavnog suda u vezi sa održavanjem Dana Republike Srpske, jer oko toga postoji konsenzus.

Dodik je takođe istakao da ga ne interesuju priče o istrazi koju protiv njega vodi tužilaštvo.

"Ništa nisam proveravao, niti ispitivao. Ne bavim se inspektorskim poslom. Čuo sam određene vesti u medijima", kazao je on novinarima.

Dodik je istakao da je sav njegov posao u prošlosti bio veoma transparentan.

"Protiv mene je u prošlosti to isto tužilaštvo vodilo stalno neke istarge i okkretalo spekulacije. Pre dve godine isto tuuzilastsvo je odustalo od istrage u vezi zgrade Vlade i autoputa, konstatujući da nema nikakvih dokaza", objasnio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track