(VIDEO) DODIK: Nemam informaciju da sam pod sankcijama EU
Foto: Zorana Jeftić

Nema nezvaničnih sankcija

(VIDEO) DODIK: Nemam informaciju da sam pod sankcijama EU

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da nema informaciju da su mu nezvanične sankcije uvele i zemlje EU.

Dodik je rekao da nema nikakva saznanja o tzv. sankcijama EU i dodao da će se se danas sastati sa jednim EU ambasadorom, ne precizirajući o kome je reč.

On je istakao da ne oseća nikakve posebne probleme u vezi sa činjenicom da su mu SAD uvele sankcije.Predsednik Srpske ističe da ne treba žuriti s odgovorima na uputnik koji je BiH u decembru dobila od Evropske komisije.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

"Polako s upitnikom. Ima tamo pitanja o kojima valjda treba da razmislimo", rekao je Dodik na pitanje novinara u Banjaluci da li je Republika Srpska dala odgovore na pitanja koja su u njenoj nadležnosti.

DODIK:Nisam nikada bio američki čovek!

Predsednik Srpske je rekao da iako mnogi pokušavaji da situaciju u Srpskoj predstave lošom - to nije tako.

"BDP je u porastu, a bežimo i industrijski rast. Plate i penzije se isplaćuju na vreme", rekao je Dodik i ponovio da će svaki direktor javnog preduzeća i ustanove u Srpskoj biti smenjen ukoliko bude imao negativan završni račun za prošlu godinu.

BRISEL KATEGORIČAN: Pritiskaće Dodika, ali ne sankcijama!

Komentarišući analizu Glasa Amerike da je Republika Srpska dala oko 30 miliona dolara za lobiranje u SAD, Dodik je rekao da je reč o očiglednoj propagandi protiv Srpske, ali da to i nije velika suma imajući u vidu da je reč o aktivnostima koje se sprovode više od deset godina. On je naglasio da Srpska ima kontakte sa određenim agencijama, te da je zahvaljujući tome i položaj Srpske bio bolji.

BRISEL ODLUČIO: EU ne uvodi sankcije Dodiku!

"Okrenuli smo kompletan politički diskurs koji je bio protiv Republike Srpske u prošlom vremenu. Srpska više nije mjesto u kojem se pokušavaju oteti nadležnosti i drugo", rekao je Dodik. Upitan da li je Srpska ispunila upitnik EU, predsednik Republike je rekao da ima pitanja o kojima mora da se razmisli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track