DODIK O REVIZIJI TUŽBE: Izetbegović izazavao krizu u zemlji koju navodno brani
Foto: Marina Lopicic

Kriza u BiH

DODIK O REVIZIJI TUŽBE: Izetbegović izazavao krizu u zemlji koju navodno brani

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je povodom podnošenja aplikacije za reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović odlučio da napravi totalnu krizu, od koje će najveću štetu imati BiH.

"Izetbegović je odlučio da napravi totalnu krizu, ali mora biti svestan da ne postoji formalno pravni osnovi za pokretanje revizije", rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da je Izetbegović "izazvao krizu u BiH za koju se toliko zalaže" i izrazio uverenje da će iz te krize najveću štetu pretrpeti BiH, iz koje neće moći dugo da izađe.

"Bez obzira na razloge Izetbegovića, jasno je da on ulazi i uvodi novu praksu ponašanja u zajedničkim institucijama BiH i sada oni koji iz Republike Srpske govore o tome kako se ne treba ponašati, ovako ili onako, sada im je jasno da Izetbegović ne okleva da izađe iz svih institucija i sistema onda kada njemu to odgovara", naveo je Dodik.

Predsednik Srpske je dodao da je ovo sasvim novi sled događaja.

Prema njegovim rečima, Izetbegovićeva priča o genocidu i agresiji je potpuna laž.

"Ne mogu Srbi iz Republike Srpske i Federacije i isterani iz Sarajeva biti agresori, niti je počinjen genocid onako kako on zamišlja. Republika Srpska mora ostati jedinstvena u ovome i jedinstvo moramo graditi isključivo u činjenici da nam je savršeno jasno da su stalno prisutni napori Bošnjaka muslimana iz Sarajeva da načine štetu Srbima u celini, pogotovo Republici Srpskoj", zaključio je Dodik.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 NAJVAŽNIJIH PORUKA sa sastanka Vučića, Nikolića, Dodika i Ivanića, a NAJJAČA je DEVETA!

(Nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track