DODIK PORUČIO: Ko bude pravio destabilizaciju, suočiće se sa zakonskim merama
Foto: Tanjug

Garantuje da na mitingu SNSD neće biti incidenata

DODIK PORUČIO: Ko bude pravio destabilizaciju, suočiće se sa zakonskim merama

Bosna i Hercegovina -

Predsednik RS, Milorad Dodik, izjavio je za Radio Republike Srpske da od strane učesnika mitinga neće biti nikakvih nereda, ističući da vladajuća koalicija organizuje miting da bi pokazala svoj stav prema očuvanju Republike Srpske.

Oni koji bi na protestima pravili destabilizaciju suočiće se sa zakonskim merama i MUP-om Republike Srpske, koji je zadužen za bezbednost, rekao je Dodik.

On se zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na brizi prema Srpskoj i zaključio da je miting vladajuće kolacije ustvari zakazala opozicija.

Dodik je, u svojstvu predsednika Republike pozvao i učesnike protesta da sve protekne mirno i da na taj način, kako je rekao, pokažemo snažno demokratsko lice Republike Srpske, a da se pitanje vlasti rešava na izborima, kao u svim civilizovanim zemljama.

Dodik garantuje da na mitingu SNSD neće biti incidenata

BANJALUKA, SARAJEVO - Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik poručio je danas u Istočnom Sarajevu da garantuje da na mitingu "Srcem za Srpsku! Stop izdaji" neće doći do bilo kakvih incidenata. Dodik je kazao da organizatori mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji." neće dozvoliti da dođe do bilo kakvih incidenata, jer je osnovna namera mitinga da izrazi privrženost ideji jake Republike Srpske i manifestuje njen demokratski kapacitet i zrelost, prenosi portal Klix.ba.

"Na ovaj miting će doći svi oni kojima je stalo do RS i koji žele njen razvoj i jačanje njene autonomije. Na takvom događaju nema mesta za bilo kakve incidente i ja lično garantujem da do njih neće doći", rekao je Dodik. U saopštenju SNSD-a se navodi da je Dodik danas u Istočnom Sarajevu održao sastanak s predsednicima gradskih i opštinskih odbora SNSD-a iz izbornih jedinica sedam, osam i devet i s njima razgovarao o organizaciji mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji". Zajednički je konstatovano da je organizacija SNSD-a snažna i potpuno sposobna da, zajedno s koalicionim partnerima, organizuje jedan veličanstven i miran miting podrške RS i njenim institucijama.

"Pozivam sve građane RS da nam se u subotu pridruže u Banjaluci i da na jedan veličanstven način celom svetu pošaljemo poruku da je svima nama RS najveća i najznačajnija svetinja", rekao je Dodik, prenosi Klix.ba. U Banjaluci će u subotu, 14. maja, pored mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji", biti održan i protest opozicionih stranak

(RTRS, Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track