DODIK POVODOM REFERENDUMA: Na nama se niko neće vežbati
Foto: Zorana Jevtić

Odlučan

DODIK POVODOM REFERENDUMA: Na nama se niko neće vežbati

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Trebinju da su svi u Republici Srpskoj odlučni da referendum o Danu Republike bude održan 25. septembra, jer je to zakonsko pravo Republike Srpske.

Dodik je istakao da je svima jasno da je Ustavni sud BiH politički motivisan i da je pod političkim pritiskom pojedinih bošnjačkih političara, kao i pojedinih ambasada i Kancelarije visokog predstavnika, koji pokušavaju u BiH da treniraju određene politike.

Kako prenosi Srna, on je ukazao da više od 80 odsto odluka Ustavnog suda BiH nije sprovedeno, što govori o njegovoj besmislenosti.

Mi nismo rekli da ne sprovodimo odluku Ustavnog suda.

Sprovodimo je, a odlučili smo da to uradimo putem referenduma. Što je neko histeričan, nervozan, taman on dolazio i iz Ambasade SAD, to je njihov problem. Na nama se neće vežbati ni Amerikanci, ni bilo ko drugi, poručio je Dodik.

Predsednik RS je upitao kako su američka ili bilo koja druga ambasada mogli očekivati da će Bakir Izetbegović da ukine Dan RS, a da RS kaže da je to u redu.

Naravno da nije uredu i neće biti nikada uredu da neko iz drugog naroda nameće svoje stavove, pogotovo za naša prava, svetkovine, slave koje mi slavimo. To je udarac na naš identitet, na naše pravo da ostanemo ovde i da se krećemo.

rekao je Dodik.

On je poručio da, bez obzira na to ko šta govori, referendum nije uperen ni protiv koga, niti je to refrendum o secesiji, kako su pokušali da ga predstave.

Tu histeriju su sami nametnuli i ona govori da ne razumeju stvari, a ja nemam nameru da objašnjavam. Celoj Republici Srpskoj mogu samo da poručim da izađe na referendum i da sam spreman da ponesem odgovornost za ovaj proces, poručio je Dodik.

On je naglasio da će RS uvek koristiti referendum kao oblik odlučivanja kada treba da zaštiti svoje nacionalne i entitetske interese i svoj narod.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track