DODIK REAGOVAO NA HUŠKAČKE IZJAVE HALILOVIĆA: Treba smiriti tenzije, iako iza njega stoji politika
Foto: Zorana Jevtić

Za mirno rešenje

DODIK REAGOVAO NA HUŠKAČKE IZJAVE HALILOVIĆA: Treba smiriti tenzije, iako iza njega stoji politika

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, reagujući na jučerašnju izjavu Sefera Halilovića, pozvao je na smirivanje tenzija.

"Što se tiče Sefera Halilovića i njegovih izjava ništa tu nije čudno. Očigledno je da postoji politika koja stoji iza njegovih izjava, nešto od toga je ranije Bakir Izetbegović spominjao u razgovorima sa stranim ambasadorima", rekao je predsednik Srpske.

Dodik je rekao da će referendum o Danu Republike 25. septembra proteći u miru i da neće biti nikakvih sukoba."Republika Srpska gradnjom autoputa, otvaranjem TE Stanari, a i ove fabrike pokazuje da je opredeljena za mir i razvoj, a ne za sukobe", rekao je Dodik danas u Aleksandrovcu gde je otvorena fabrika Kableks BH.

(VIDEO) HALILOVIĆ OPET PROVOCIRA: Bosanski general Srbe naziva nacistima, a Vučića vikend četnikom!

Komentarišući izjavu Zdravka Krsmanovića, da očekuje sankcije Srpskoj ukoliko sprovede referendum i da će američka ambasada da reaguje, rekao je da to u suštini pokazuje kakvu politiku vodi SZP i da se ne bave zaštitom srpskih nacionalnih interesa a da je to očigledno iz Krsmanovićevih izjava.

IZETBEGOVIĆ IZBEGAO ODGOVOR O PRETNJAMA HALILOVIĆA: Pričao o apliciranju BiH u EU

"Treba u narednom periodu videti da li će ambasada SAD reagovati na poziv Zdravka Krsmanovića", rekao je Dodik.

Govoreći o sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Dodik je rekao da je poseta Rusiji ranije dogovorena, a da će s Putinom razgovarati o ekonomskim temama i o političkoj situaciji u Srpskoj i BiH.

(RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track