DODIK: Republika Srpska ima kontakt sa Trampovom administracijom, očekujemo dobru saradnju
Foto: Marina Lopičić

Bilateralni odnosi

DODIK: Republika Srpska ima kontakt sa Trampovom administracijom, očekujemo dobru saradnju

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da je zvanična Banjaluka već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD i da očekuje dobru saradnju, istakavši da je američka strana već pokazala dobru volju.

"Ti kontakti su bili vidljivi čak i u periodu kada sam dobio poziv za inauguraciju (američkog predsednika Donalda Trampa), što je bio, čini mi se, osnovni razlog zašto se ubrzano krenulo u priču o sankcijama protiv mene. Očekujemo da ćemo sa novom američkom administracijom raditi bolje i da će biti mnogo više razumevanja", istakao je Dodik za beogradsku Televiziju "Hepi", prenosi RTRS.

Predsednik Srpske je nazvao spekulacijama pisanje sarajevskog "Dnevnog avaza" da će mu, nakon SAD, sankcije uvesti i nemačka vlada zajedno sa partnerima iz EU.

"Iz Sarajeva ne možete ništa drugo da očekujete, nego to da vam žele sve najgore. Tako da to može biti u sferi spekulacija", naveo je Dodik.

On je izrazio uverenje da Evropa neće, niti ima razloga da mu uvede sankcije.

Komentarišući posetu predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića Srbiji, Dodik je rekao da pozdravlja takav vid saradnje i da je dobro da se vode razgovori između svih institucija u regionu, navodeći da je premijer Srbije Aleksandar Vučić inicirao te razgovore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track