DODIK: Republika Srpska nikoga ne ugrožava i nije pretnja miru
Foto: Zorana Jevtić

Posle referenduma

DODIK: Republika Srpska nikoga ne ugrožava i nije pretnja miru

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nikoga ne ugrožava, niti je pretnja miru i teritorijalnom integritetu BiH i da je na referendumu samo iskorišćeno demokratsko pravo za izjašnjavanje o državnom prazniku RS.

Dodik je povodom apela, koji je uputio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Frank Valterom Štajnmajerom da ne treba dizati tenzije u vezi sa Republikom Srpskom, jer referendum ne predstavlja pretnju teritorijalnom integritetu BiH, niti Dejtonskom sporazumu, istakao da je reč o poznatim stavu i opređeljenju Ruske Federacije u vezi sa referendumom.

"Mi nikoga ne ugrožavamo u BiH, niti smo pretnja miru i teritorijalnom integritetu BiH. Samo smo iskoristili svoje demokratsko pravo da se izjasnimo o svom državnom prazniku", rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Lavrov je u razgovoru sa Štajnmajerom apelovao da se ne podstiču napetosti u vezi sa situacijom u Republici Srpskoj, već se treba fokusirati da se podstakne na konstruktivan dijalog o svim aktuelnim pitanjima procesa stabilizacije u zemlji.

REFERENDUM U RS: 99,8 GLASALO ZA Dodik: Sram bilo svakog Srbina koji nije glasao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track