DODIK: Svojim odnosom prema referendumu opozicija je sebe delegitimisala
Foto: Youtube/Printscreen

Predsednik Republike Srpske

DODIK: Svojim odnosom prema referendumu opozicija je sebe delegitimisala

Bosna i Hercegovina -

Opozicija u Republici Srpskoj je odnosom prema referendumu o Danu Republike i izbornim porazom, delegitimisala svoje predstavljanje na nivou BiH, izjavio je predsednik Republike i SNSD-a Milorad Dodik.

Referendum o Danu Republike bio je ozbiljan odgovor Republike Srpske na sve izazove s kojim se u poslednje vreme susreće, kaže predsednik Dodik.

"Svojim odnosom prema referendumu, a potom i izbornim rezultatom opozicija u Srpskoj je sebe delegitimisala u predstavljanju na nivou BiH. Radila je na štetu RS i zato je na ovim izborima platila cenu", kaže Dodik.

"Јa sam narodu od 2014 govorio da su Bosić i oni probosanci da su tamo ih na fakultetima pozdravljali kao nove probosanske političke snage , narod mi tad nije verovao. Sada je narod video, narod mora da vidi neće da sluša, sad je video ove dve godine šta su uradili još da Ivanić nije počeo iz pragmatičnih razloga sebe da popravlja još bi dramatičniji i lošiji rezultat bio", rekao je predsednik Srpske.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

(VIDEO) DODIK ZADOVOLJAN: Ubedljiva i veličanstvena pobeda SNSD u Republici Srpskoj

Dodik je poručio da će uvek raditi isključivo u interesu Srpske, bez obzira na sve pritiske.

"Јa sam pristao da budem predsednik ovog naroda i ovaj narod meni daje podršku neću da ga niko ponižava ovaj narod ni RS, ako sam ja izabran bez obzira kakav sam da li sam najveći glupak na ovom Balkanu ja sam tu i ima da bude poštovano ono što kaže RS", istakao je Dodik.

(VIDEO) POSLE USPEHA NA IZBORIMA: Dodik ponovo zapevao Ne može nam niko ništa

Lider najveće stranke u Srpskoj ističe da je SNSD u konstantnoj kampanji za napredak cele Republike Srpske. Kaže da je veoma teško biti na vlasti deset godina, ali i da je veoma frustrirajuće biti 10 godina u opoziciji.

"Nismo nikada odustali, mi moramo da kapitalizujemo ovaj ozbiljan rezultat, vratimo poverenje narodu koje nam je dao kroz stabilnost koju osiguravamo i mi tačno znamo ono što smo radili nastavićemo i pokušati da budemo bolji", naglasio je Dodik.

REFERENDUM U RS: 99,8 GLASALO ZA Dodik: Sram bilo svakog Srbina koji nije glasao!

(RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track