TRI DEVOJKE DŽEPARILE PO LONDONU: Bosanski Čarlijevi anđeli najtraženija ženska banda sa Balkana
Foto: Printscreen Youtube

Džeparile po tržnim centrima

TRI DEVOJKE DŽEPARILE PO LONDONU: Bosanski Čarlijevi anđeli najtraženija ženska banda sa Balkana

Bosna i Hercegovina -

Saida Isović (24), glavna je članica ženske bande džeparoša koja je operisala po Londonu.

Ona je uhapšena je u Londonu prošle nedelje kada je dobila poziv za sud zbog druge krađe.

Policija je tek tada otkrila da je Isovićeva pripadnica bande koju traže već dve godine. Na sudu je priznala pređašnje krađe, i osuđena na zatvorsku kaznu od devet meseci.

Članice tročlane bande "čarlijevi anđeli", kako su sebe nazvale, poreklom su iz Bosne i Hercegovine, a zajedno pljačkaju već 10 godina.

Džeparile su uglavnom u Londonu, a svoje žrtve pronalazile su u prodavnicama i tržnim centrima.

Uglavnom su ulazile odevene kao muslimanske žene, glava prekrivenih maramama, a onda skidale tu odeću i izlazile moderno odevene sa raspuštenim kosama.

Nadzorne kamere snimile su ih u tržnom centru u Derbiju kada su čak tri puta promenile odeću kako ih njihova žrtva, starija gospođa, ne bi prepoznala.

One su starici ukrale su 2.500 evra kada su je videle kako na bankomatu podiže novac. Pratile su je i pokrale. Jedna od njih je razgovarala sa žrtvom i odvlačila joj pažnju dok je druga uzimala novac iz torbe.

Jedna od "čarlijevih anđela", Ivana Ramić (24), prošle godine je osuđena za krađu koja se desila u oktobru 2013. i dobila 11 meseci zatvora.

Isović je takođe bila uhapšena, ali je pobegla kada je puštena uz kauciju. Treću članicu bande iz Bosne policija i dalje traži s kolegama iz Evrope.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track