DRAMA U BIJELJINI: Žena se porodila u liftu, kad je došla Hitna bebi već virile nogice!
Foto: Marina Lopičić

Hepi end

DRAMA U BIJELJINI: Žena se porodila u liftu, kad je došla Hitna bebi već virile nogice!

Bosna i Hercegovina -
BIJELJINA - Sinoć u 20.20 sati Hitna pomoć Bijeljina dobila je paničan poziv jednog sugrađana koji je rekao da se žena porodila u liftu, u ulici Filipa Višnjića.

“Naša ekipa je krenula odmah po prijemu poziva, na lice mesta gde zatičemo porodilju u završnoj fazi porođaja, pružamo prvu pomoć majci i bebi, zbrinjavamo ih, transportujemo do urgentnog centra Bijeljina”, rekao je za portal InfoBijeljina Milorad Simić, dežurni doktor Hitne medicinske pomoći DZ Bijeljina.

Doktor Simić takođe navodi da su tokom transporta pratili vitalne parametre majke i bebe koji su bili u stabilnom stanju, sa majkom su razgovarali, govorili joj da je sve u redu.

“Meni lično je ovo prvi ovakav poziv i situacija tokom dosadašnjeg rada u službi Hitne pomoći Bijeljina. Istakao bih da zahvaljujući edukaciji, znanju i opremi koju poseduje naša služba i DZ Bijeljina, možemo da odgovorimo i ovakvim izazovima i situacijama na zavidnom nivou, na opšte zadovoljstvo svih naših sugrađana i nas samih”, kaže doktor Simić.

Ekipa koja je izašla na teren pored doktora Simića, su i medicinski tehničar Dobrivoje Vasilić i vozač Goran Škorić.

Ponosni otac Dejan Milovanović nije krio zadovoljstvo i zahvalnost prvenstveno Hitnoj pomoći koja je brzo i efikasno reagovala.

“Tek me je sad strah, verujte mi. Kad mi je rekla žena da je krenuo porođaj i da je izašlo dete, pogledao sam i nisam mogao verovati, dečije noge se vide. Izgubio sam se, nisam znao šta da radim, telefon mi ispao iz ruke, ali smo se nekako snašli, svastika je pozvala hitnu”, rekao je kratko za Milovanović koji je sinoć dobio sina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track