DRŽAVNO TUŽILAŠTVO BiH: Uskoro saslušanja u vezi sa održavanjem referenduma u RS
Foto: Printscreen

Nema smirivanja

DRŽAVNO TUŽILAŠTVO BiH: Uskoro saslušanja u vezi sa održavanjem referenduma u RS

Bosna i Hercegovina -

Državno tužilaštvo BiH saopštilo je danas da je u toj pravosudnoj instituciji formiran predmet u kom se već oko 20 dana sprovode određene aktivnosti u vezi neizvršavanja odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa održavanjem referenduma.„

Prikuplja se određena dokumentacija, a određene osobe će biti pozvane u Tužilaštvo BiH.

Glavni tužilac Goran Salihović izdao je obvezujuće uputstvo u kojem je odredio tim koji radi na navedenom predmetu", navodi se u saopštenju. Ovim uputstvom predmet je označen kao prioritetan i postupajućem tužitelju biće osigurani svi potrebni tužiteljski resursi za efikasan rad na predmetu.

"Tužilaštvo BiH u narednom periodu postupaće u skladu sa zakonom. U interesu predmeta, u ovom trenutku ne možemo davati više informacija za medije“, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

DODIK UZVRAĆA UDARAC: Uputićemo apelaciju zbog neustavnosti Doma naroda FBiH

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je za „EuroBlic“ da je reč o slučaju „referendum“. Ustavni sud BiH, naime, zabranio je održavanje referenduma u RS povodom njegove odluke da je 9. januar, kao Dan Republike - neustavan.Ignorisanje odluke Ustavnog suda BiH je krivično delo za šta je, po Krivičnom zakonu BiH, zaprećena kazna zatvora do pet godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track