FILMSKA PREVARA: Bosanci po Jadranu pljačkali turiste na neverovatan način
Foto: Profimedia

Lažno se predstavljali

FILMSKA PREVARA: Bosanci po Jadranu pljačkali turiste na neverovatan način

Bosna i Hercegovina -

Tokom ovoga leta, policija u Šibeniku je svakodnevno dobila prijave za dvadesetak i više krađa, od novčanika sa ličnim dokumentima, torbica, mobilnih, pa do provala u apartmane i sobe.

Na stotine kradljivaca koji 'operišu' tokom turističke sezone po jadranskoj obali služe se raznovrsnim metodama kako bi se domogle plena.

Jedna od bizarnijih krađa zabeležena je u turističkom mestu Šparadići na šibenskom području, a njeni akteri brzom intervencijom šibeničke policije su uhvaćeni i stavljeni iza rešetaka..

Naime, u Šparadićima je 49-godišnji državljanin BiH upao u nezaključani apartman porodične kuće iz koga je 77-godišnjoj gošći iz Nemačke ukrao novčanik sa ličnim dokumentima i novcem.

Ali, pošto su lopova u krađi zatekli 52-godišnji Nemac i vlasnica apartmana, na scenu je stupio njegov ortak koji ga je čekao u automobilu BMW-u bosanskohercegovačkih registracija.

Taj 42-godišnjak, takođe državljanin BIH-a, vlasnici apartmana i njenom gostu iz Nemačke predstavio se kao policajac i rekao im kako će on sprovesti lopova na dalju obradu u policijsku stanicu.

Ali, kad se ovaj dvojac zaputio automobilom prema Primoštenu, vlasnica apartmana nazvala je policiju, koja ih je brzo zaustavila i uhapsila.

Protiv njih je podnesena krivična prijava zbog krađe, a protiv 42-godišnjaka podnesena je i krivična prijava zbog neovlaščenog obavljanja policijske službe.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track