(VIDEO) NAPADALO PREKO METAR SNEGA: U Kladnju haos zbog hladnog talasa!
Foto: Printscreen Klix.ba

Povratak zime usred proleća

(VIDEO) NAPADALO PREKO METAR SNEGA: U Kladnju haos zbog hladnog talasa!

Bosna i Hercegovina -

TUZLA - Štab civilne zaštite Opštine Kladanj proglasio je stanja prirodne nepogode na području opštine zbog visine snežnog pokrivača i niskih temperatura.

Visina snežnog pokrivača u područjima sa većom nadmorskom visinom je premašila 110 santimetara.Postoji opasnost da bi naglo topljenje snega moglo da izazove poplave i klizanja tla, što bi dodatno pogoršalo i onako tešku situaciju u ovoj lokalnoj zajednici.

Zbog težine snega dolazi do lomljenja i padanja stabala što dovodi i do prekida u saobraćaju na magistralnim putevima i lokalnim putevima prema svim mesnim zajednicama.

Visina snežnog pokrivača i niske temperature izazivaju brojne probleme, od nestanka struje u nekoliko naselja do ogromnih šteta u poljoprivredi. Sneg na području opštine Kladanj i dalje intezivno pada.

Uz pomoć mehanizacije i angažovanjem dodatnog ljudstva pokušavaju da dostave hranu i piće do najugroženijih građana, saopćeno je iz Opšine Kladanj. TUZLA - Štab civilne zaštite Opštine Kladanj proglasio je stanja prirodne nepogode na području opštine zbog visine snežnog pokrivača i niskih temperatura.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Kako se meštani Lužana protestom bore protiv bede?

(klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track