(FOTO) JAKO NEVREME U BIH: Delovi Tuzle poplavljeni, proradila klizišta, saobraćaj u prekidu!
Foto: Printscreen Bportal.ba

Proglašeno stanje elementarne nepogode u pojedinim područjima

(FOTO) JAKO NEVREME U BIH: Delovi Tuzle poplavljeni, proradila klizišta, saobraćaj u prekidu!

Bosna i Hercegovina -

TUZLA - Olujno nevreme praćeno snažnim vetrom, grmljavinom, pljuskovima i gradom, zahvatilo je danas oko 10.30 šire područje Tuzle

1 / 5 Foto: Printscreen Bportal.ba

Obilna kiša poplavila je pojedine saobraćajnice i otežala saobraćaj. Na više mesta u gradu stvorila su se čitava mala jezera, u naselju Sjenjak, kod Elektrodistribucije Tuzla, te na severnoj saobraćajnici i Kreki. Ponegdje je vodena bujica nosila pesak i šljunak, zbog čega su se stvorili nanosi koji su bili dodatni problem za normalno odvijanje saobraćaja.

Kiša i dalje pada, mada manjim intenzitetom. Za sada nema informacija o posljedicama nevremena i eventualnim štetama. Nakon što je nevreme juče pogodilo delove srednje Bosne, meteorolozi su za danas najavili nove nepogode, posebno za severne delove BiH. U opšini Vareš proglašeno je stanje prirodne nepogode, a Odluka je donesena jučer zbog obilnih padavina koje su izazvale poplave i odrone zemljišta.

Stanje prirodne nepogode je proglašeno i u delu opšine Olovo u ulici Krivajska zbog pojave odrona – potvrdila je Federalna uprava civilne zaštite. U opšini Vareš, na regionalnom putu od Breze prema Varešu, otežano se odvija saobraćaj kod dionoce zvane Kapija, zbog velike količine vode.

Pristup putem do sela Stupni Do je onemogućen, zbog klizišta na više mesta i put je u potpunosti uništen na više mesta. U klizištu je ugroženo oko sedam kuća, a jedna štala je odnesena i uništena.

Na području opšine Žepče usled jake kiše potpuno je prekinuta deonica lokalnog puta prema zaseoku Jastrebac u MZ Željezno Polje, a postoji alterativni pravac preko zaseoka Mjestova Ravan. Selo Šahmani potpuno je odsečeno, na mestu puta gde je i pre bilo klizište uzrokovano poplavama 2014. godine. Radna mašina je na terenu i intezivno se radi na sanaciji puteva.

U opšini Jajce vatrogasci su imali tri intervencije i to uklanjanje stable s puta u blizini Doma AVNOJ-a, ispumpavanje vode iz privatne kuće te ispumpavanje vode iz zgrade poliklinike Bios.U opšini Travnik vatrogasci su intervenisali na lokalitetu Kraljevice gde je grom udario u stub električne energije. Ekipe Elektrodistibucije isključile su napon, zbog obilnih padalina a vatrogasaci su ugasili požar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track